Speltips: Mäkitalo tror på Flyers

Varje helg bjuder vi på ett speltips från världens bästa hockeyliga. Bakom tipsen står NHL-bloggaren Thomas Mäkitalo som till vardags håller till på Nyheter24.

New Jersey Devils – Philadelphia Flyers
Spel: Flyers inkl OT/SO
Odds: 1,84 @ Pinnacle

Philadelphia Flyers förlorade efter straffar mot bottenlaget Calgary Flames igår och gjorde en riktigt svag match. Laget är ruskigt bra och tog nog lite för enkelt på uppgiften igår men efter förlusten räknar jag med att de verkligen kavlar upp ärmarna för att vinna i natt. Flyers hade tre raka segrar innan förlusten nu senast och har vunnit fem av sina sju senaste på bortaplan.

Flyers ligger tvåa i NHL och nattens motståndare Devils ligger 29:a i ligan även om man spelat lite bättre den senaste tiden. De vann två raka innan de blev nollade av New York Islanders som hade ligans längsta förlustsvit igår. Trots alla offensiva stjärnor i truppen har man till exempel bara gjort ett mål i numerärt överläge på de senaste sex matcherna.

Ser man till interna möten har Flyers tre raka och sju av de senaste åtta. Hemmaplan och den något bättre formen talar för Devils men Flyers är det bättre laget och fulla av revanschlust efter gårdagens förlust vilket jag tror räcker till seger.


Du följer väl våra speltips på Twitter och Facebook?