Speltips: Mäkitalo tror på Tampa

10 december, 2010

Varje år kommer lucia. Varje månad kommer lönen. Varje vecka kommer det ett speltips från Thomas Mäkitalo här på spelkanalen. Här är veckans upplaga – varsågoda!

Match: Edmonton Oilers – Tampa Bay Lightning
Speltips: Tampa Bay Lightning inkl OT/SO
Odds: 1.847 @ Pinnacle
Matchen visas på Viasat Hockey, med start kl. 03.05

De har spelat ihop sedan de var sex år gamla. De har gått via Övertorneå, hockeygymnasiet i Luleå, Luleås J20, Luleå Hockey och Dynamo Moskva till NHL där de nu för första gången på 17 år spelar mot varandra i stället för med varandra.

Omark går in i tredjekedjan med Ryan Jones och centern Ryan O’Marra men trots att Omark är en grymt duktig spelare tror jag Edmonton faller dels på grund av tunga skador men även på grund av lagets svaga spel.

Man hade en lyckad road trip med tre raka segrar men hemma i Rexall Place har man bara vunnit två av sina tio senaste matcher. Dessutom saknar man både Ales Hemsky och Shawn Horcoff, två väldigt viktiga spelare för Oilers.

Tampa Bay har tappat lite av sin fina form den senaste tiden och bara vunnit en av sina fyra senaste bortamatcher men mot ett försvagat Edmonton borde det räcka till seger.

Special teams kan bli avgörande i natt. Edmonton klarar bara av runt 70 procent av sina numerära underlägen samtidigt som Tampa Bay ofta tvingar motståndarna att ta många utvisningar. De senaste tio matcherna har man fått spel hela 47 powerplay och gjort tio mål.

Matchen i matchen mellan Harju och Omark då? Jag tror på Harju som redan har några matcher i benen.

Du följer väl våra speltips på Twitter och Facebook?

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.