Speltips: Mäkitalo tror på Tampa

Varje år kommer lucia. Varje månad kommer lönen. Varje vecka kommer det ett speltips från Thomas Mäkitalo här på spelkanalen. Här är veckans upplaga – varsågoda!

Match: Edmonton Oilers – Tampa Bay Lightning
Speltips: Tampa Bay Lightning inkl OT/SO
Odds: 1.847 @ Pinnacle
Matchen visas på Viasat Hockey, med start kl. 03.05

De har spelat ihop sedan de var sex år gamla. De har gått via Övertorneå, hockeygymnasiet i Luleå, Luleås J20, Luleå Hockey och Dynamo Moskva till NHL där de nu för första gången på 17 år spelar mot varandra i stället för med varandra.

Omark går in i tredjekedjan med Ryan Jones och centern Ryan O’Marra men trots att Omark är en grymt duktig spelare tror jag Edmonton faller dels på grund av tunga skador men även på grund av lagets svaga spel.

Man hade en lyckad road trip med tre raka segrar men hemma i Rexall Place har man bara vunnit två av sina tio senaste matcher. Dessutom saknar man både Ales Hemsky och Shawn Horcoff, två väldigt viktiga spelare för Oilers.

Tampa Bay har tappat lite av sin fina form den senaste tiden och bara vunnit en av sina fyra senaste bortamatcher men mot ett försvagat Edmonton borde det räcka till seger.

Special teams kan bli avgörande i natt. Edmonton klarar bara av runt 70 procent av sina numerära underlägen samtidigt som Tampa Bay ofta tvingar motståndarna att ta många utvisningar. De senaste tio matcherna har man fått spel hela 47 powerplay och gjort tio mål.

Matchen i matchen mellan Harju och Omark då? Jag tror på Harju som redan har några matcher i benen.

Du följer väl våra speltips på Twitter och Facebook?