Handbolls-VM: Så spelas mellanrundan

Sverige har kvalificerat sig för den så kallade mellanrundan i handboll-VM och kommer där att ställas emot Serbien, Kroatien och Danmark. Förutsättningarna är enkla – ettan och tvåan i gruppen går till semifinal.

Danmark har fyra poäng med sig till mellanrundan efter att ha gått obesegrade genom gruppspelet. Sverige, Polen och Argentina har två poäng vardera och Serbien och Kroatien har med sig ett poäng var. De poäng som lagen tog mot utslagna nationer får de inte ta med sig till den så kallade ”Main Round”.

Redan i morgon lördag är det dags för match mot Serbien och matchoddsen är givetvis redan tillgängliga. Sverige är ganska klara favoriter och här har ni de bästa oddsen just nu…

SVERIGE-SERBIEN

Bäst odds just nu
1: 1,40 hos Bet365 (1000 kr i bonus till nya kunder)
X: 11,00 hos Bet24
2: 3,95 hos Expekt

Kommentar: Om Sverige vill vara med och fightas om medaljerna i sitt eget VM så finns det inget annat än seger som gäller. Serberna har med sig ett poäng från gruppspelet som de tog i den oavgjorda matchen mot Kroatien. Serberna föll för övrigt mot utslagna Rumänien i den sista gruppspelsmatchen med hela 28-38. Det ska dock tilläggas att matchen var helt betydelselös och nyckelspelarna behövde inte gå på högvarv. Men även om resultatet nu helt saknar betydelse, (eftersom Rumänien är utslagna) så var det ändå inte ett optimalt genrep.

Sverige kommer däremot till matchen med en skön seger i ryggen, vilket lär vara bra för självförtroendet. Svenskarna fick dock gå en tuff drabbning mot Polen, vilken möjligen sitter kvar i benen på spelarna.

Spelschema för Sverige i VM

Sverige-Serbien, lördag 22 januari, kl. 18.15
Sverige-Kroatien, söndag 23 januari, kl. 18.15
Sverige-Danmark, tisdag 25 januari, kl. 20.15

Samtliga Sveriges matcher spelas i Malmö Arena.

Semifinalerna avgörs den 28 januari och final och bronsmatch spelas den 30 januari.

Du följer väl våra speltips på Facebook?