Kan Milan leverera utan Zlatan?

Idag kl. 15.00 ska serieledande Milan möta Cagliari på bortaplan, men det blir utan lagets store stjärna Zlatan Ibrahimovic. Det har spekulerats mycket i hur beroende milanesarna är av Zlatan och i eftermiddag får vi alltså svaret.

Trots frånvaron av avstängde svenske storstjärnan så är Milan ganska klara favoriter hos spelbolagen. Dock har oddset för tvåan letat sig upp över ”dubbla degen”, vilket förmodligen inte hade varit fallet om Zlatan funnits med i startelvan.

Bortsett från den snöpliga förlusten innan jul mot Roma så hade Milan sju raka matcher utan förlust i Serie A. Laget är så här långt ligans bästa bortalag, med endast en förlust (Juventus). Milan har dessutom släppt in minst mål i hela Serie A

Troligtvis så blir det comebackande Pato som bildar anfallsduo tillsammans med Robinho från start idag, ett par som när de spelar på topp båda tillhör Europas främsta anfallare. Pato är dock ett mycket osäkert kort och lär knappast spela 90 minuter idag. I truppen finns också nyförvärvet Cassano, som troligtvis kommer att få göra sin debut i Milan idag.

Milantränaren Allegri känner väl till Cagliari, eftersom han tränade klubben så sent som förra säsongen, vilket borde innebära en del viktiga insikter om motståndarna.

Cagliari ligger på 14:e plats i tabellen med 20 inspelade poäng efter 17 omgångar. Mitten av tabellen är dock ett riktigt getingbo och de har bara tre poäng upp till Inter som ligger på sjunde plats. Laget är traditionellt sett starka hemma på Sardinien och ni minns säkert att man tvålade till Roma med hela 5-1 sent i somras. Tittar man på tabellraden så tror jag dock inte att Milan blir speciellt avskräckta. 4 vinster, 1 oavgjort och 3 förluster är Cagliaris hemmafacit så här långt.

CAGLIARI-MILAN
Bäst odds just nu
1: 3,95 hos Expekt
X: 3,30 hos Expekt
2: 2,10 hos Bet356

Matchen startar kl. 15.00 och visas i TV på TV4 sport. Du kan även se den via gratis livestreaming hos Bet365.