Liverpool-Blackpool: Kommer Kenny-effekten nu?

11 januari, 2011

Liverpool är ett lag i ordentlig gungning. Bara för några dagar sedan fick managern och svenskbekantingen Roy Hodgson ta konsekvenserna av det och nu är det legendaren Kenny Dalglish som,  om än tillfälligt, håller i rodret. Han fick tuffast möjliga start – Manchester United borta i FA-cupen – och bara efter några minuter kom första målet i baken för “Kung Kenny”. Motståndet i morgondagens ligamatch mot Blackpool är något mänskligare och Europas alla liverpoolfans hoppas att Kenny-effekten nu ska visa sig.

Liverpool är i extremt behov av poäng. De har bara fyra poäng ner till nedflyttningsstrecket och ligger just nu på en föga smickrande 12-plats i Premier League med 25 inspelade poäng efter 20 omgångar. Vad som är än mer anmärkningsvärt är facitet på bortaplan. Bara fem poäng (näst sämst i hela Premier League) och endast en seger på hela säsongen är givetvis ohållbart och även anledningen till lagets kräftgång i tabellen. Ett lag med europaambitioner måste kunna prestera även på bortaplan, något som Liverpool definitivt inte har lyckats med den här säsongen.

Cupförlusten mot Manchester United måste ändå betraktas som ett fall framåt. Uddamålsförlust mot ligaledarna på bortaplan behöver man absolut inte skämmas för och dessutom var den straff som Berbatov fixade åt sitt United ytterst tveksamt dömd. Det är inte heller ovanligt att ett skifte på managerposten kan ge lag lite extra energi och något av en nytändning. Givetvis blir man inte ett bättre lag av att byta tränare (åtminstone inte på kort sikt), men den psykologiska effekten ska man inte underskatta.

Blackpool blir en perfekt för start för Kenny Dalglish som manager i Liverpool. I Blackpool råder nämligen motsatta förhållanden – man tar den stora majoriteten av sina poäng på bortaplan! Faktum är att man är ligans sämsta hemmalag och har på hela säsongen bara spelat in åtta poäng hemma på Bloomfield Road.

BLACKPOOL-LIVERPOOL

Bäst odds just nu
1: 3,85 hos Bet24
X: 3,75 hos Bet365
2: 1,97 hos Nordicbet

Vårt speltips

Vi litar på Liverpool och tror på tre friska poäng och åtminstone en tillfällig ljusning i mörkret. Snudd på “dubbla degen” känns som ett ok odds för tvåan och vi satsar på att Liverpool tar sin andra seger på bortaplan för säsongen. Vi kommer även att lägga det här spelet i vår spelfond.

Alltså:
Blackpool-Liverpool, 2
Odds: 1,97
Insats: 30 kr @ Nordicbet

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.