Liverpool-Blackpool: Kommer Kenny-effekten nu?

Liverpool är ett lag i ordentlig gungning. Bara för några dagar sedan fick managern och svenskbekantingen Roy Hodgson ta konsekvenserna av det och nu är det legendaren Kenny Dalglish som,  om än tillfälligt, håller i rodret. Han fick tuffast möjliga start – Manchester United borta i FA-cupen – och bara efter några minuter kom första målet i baken för ”Kung Kenny”. Motståndet i morgondagens ligamatch mot Blackpool är något mänskligare och Europas alla liverpoolfans hoppas att Kenny-effekten nu ska visa sig.

Liverpool är i extremt behov av poäng. De har bara fyra poäng ner till nedflyttningsstrecket och ligger just nu på en föga smickrande 12-plats i Premier League med 25 inspelade poäng efter 20 omgångar. Vad som är än mer anmärkningsvärt är facitet på bortaplan. Bara fem poäng (näst sämst i hela Premier League) och endast en seger på hela säsongen är givetvis ohållbart och även anledningen till lagets kräftgång i tabellen. Ett lag med europaambitioner måste kunna prestera även på bortaplan, något som Liverpool definitivt inte har lyckats med den här säsongen.

Cupförlusten mot Manchester United måste ändå betraktas som ett fall framåt. Uddamålsförlust mot ligaledarna på bortaplan behöver man absolut inte skämmas för och dessutom var den straff som Berbatov fixade åt sitt United ytterst tveksamt dömd. Det är inte heller ovanligt att ett skifte på managerposten kan ge lag lite extra energi och något av en nytändning. Givetvis blir man inte ett bättre lag av att byta tränare (åtminstone inte på kort sikt), men den psykologiska effekten ska man inte underskatta.

Blackpool blir en perfekt för start för Kenny Dalglish som manager i Liverpool. I Blackpool råder nämligen motsatta förhållanden – man tar den stora majoriteten av sina poäng på bortaplan! Faktum är att man är ligans sämsta hemmalag och har på hela säsongen bara spelat in åtta poäng hemma på Bloomfield Road.

BLACKPOOL-LIVERPOOL

Bäst odds just nu
1: 3,85 hos Bet24
X: 3,75 hos Bet365
2: 1,97 hos Nordicbet

Vårt speltips

Vi litar på Liverpool och tror på tre friska poäng och åtminstone en tillfällig ljusning i mörkret. Snudd på ”dubbla degen” känns som ett ok odds för tvåan och vi satsar på att Liverpool tar sin andra seger på bortaplan för säsongen. Vi kommer även att lägga det här spelet i vår spelfond.

Alltså:
Blackpool-Liverpool, 2
Odds: 1,97
Insats: 30 kr @ Nordicbet