Mäkitalo: Målrikt mellan Flames och Red Wings

7 januari, 2011

Efter lite julledighet så är han tillbaka här hos oss på spelkanalen – vår NHL-expert Thomas Mäktialo. I vanlig ordning bjuder han oss på helgens bästa spel från den transatlantiska hockeyligan.

Calgary Flames – Detroit Red Wings

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 2,03 @ Pinnacle

Tänker man bara logiskt skulle man kanske spela under 5,5 mål i den här matchen men ibland måste man gå emot logiken. Visst 13 av de senaste 21 matcherna mellan lagen i Calgary har gått under linan och nio av Calgarys 13 senaste men mot Detroit tror jag på ett överspel.

När Calgary spelar hemma blir det betydligt fler mål den här säsongen än borta. På de tio senaste hemmamatcherna har det blivit 60 mål totalt, med andra ord har de snittat 6 mål per match.

Lagen har spelat tre matcher tidigare under säsongen mot varandra och det har blivit 18 mål och två av matcherna har gått över linan.

Just Detroit är dessutom extremt målfarliga den här säsongen. Hela sju av lagets tio senaste har gått över 5,5 mål och fyra av lagets fem senaste på bortaplan har varit över. Nu senast slog man Edmonton borta med 5-3.

Ända sedan Pavel Datsyuk skadade sig precis innan jul har lagets offensiv gått som tåget då alla klivit fram och bidragit. Sedan hans skada har man gjort 4,1 mål i snitt per match.

Att flera bolag dessutom erbjuder över två gånger pengarna på överspelet gör inte det hela sämre, jag tror på en målrik match i natt.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.