Mäkitalo: Målrikt mellan Flames och Red Wings

Efter lite julledighet så är han tillbaka här hos oss på spelkanalen – vår NHL-expert Thomas Mäktialo. I vanlig ordning bjuder han oss på helgens bästa spel från den transatlantiska hockeyligan.

Calgary Flames – Detroit Red Wings

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 2,03 @ Pinnacle

Tänker man bara logiskt skulle man kanske spela under 5,5 mål i den här matchen men ibland måste man gå emot logiken. Visst 13 av de senaste 21 matcherna mellan lagen i Calgary har gått under linan och nio av Calgarys 13 senaste men mot Detroit tror jag på ett överspel.

När Calgary spelar hemma blir det betydligt fler mål den här säsongen än borta. På de tio senaste hemmamatcherna har det blivit 60 mål totalt, med andra ord har de snittat 6 mål per match.

Lagen har spelat tre matcher tidigare under säsongen mot varandra och det har blivit 18 mål och två av matcherna har gått över linan.

Just Detroit är dessutom extremt målfarliga den här säsongen. Hela sju av lagets tio senaste har gått över 5,5 mål och fyra av lagets fem senaste på bortaplan har varit över. Nu senast slog man Edmonton borta med 5-3.

Ända sedan Pavel Datsyuk skadade sig precis innan jul har lagets offensiv gått som tåget då alla klivit fram och bidragit. Sedan hans skada har man gjort 4,1 mål i snitt per match.

Att flera bolag dessutom erbjuder över två gånger pengarna på överspelet gör inte det hela sämre, jag tror på en målrik match i natt.