Speltips: Mäkitalo spår målrikt

Speltips från NHL med vår hockeyexpert Thomas Mäkitalo har blivit något av en tradition här på spelkanalen.com. Varje helg är han tillbaka med initierade analyser och spelen sitter förvånansvärt ofta. Rygga Mäkitalo – det är en bra idé!

Detroit Red Wings – Columbus Blue Jackets

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 1,926 @ Pinnacle

Lagen möttes även igår och då förlorade Detroit med 3-2 men i natt tror jag det blir betydligt fler mål. Detroits målvakt Jimmy Howard skadade sig nämligen igår och reserven Chris Osgood är också skadad vilket betyder att Joey MacDonald får chansen från start.

Innan fredagens match mellan lagen hade Columbus fyra raka matcher som gick över 5,5. Dessutom har spelet på bortaplan inte alls fungerat och man har förlorat fyra raka på bortaplan och släppt in hela 18 mål på de tre senaste.

Detroit återvänder hem efter en fem matcher lång roadtrip som efter tre raka segrar avslutades med två förluster och räkna med att de är taggade och vill bryta den trenden.

Detroit är en tung favorit men oddset 1.51 är inte spelbart och jag väljer överspelet i stället. Pinnacles 1,926 är dessutom riktigt bra, många bolag erbjuder bara runt 1,8.