AIK-Södertälje: Odds på bottenderbyt i Elitserien

AIK och Södertälje drabbar i eftermiddag samman i en mycket viktig match. Båda lagen slåss i botten av serien och varje poäng kan i det här skedet vara avgörande för om det blir slutspel eller kvalseriespel.

Båda lagen kommer från storförluster i förra omgången. AIK fick stryk mot Skellefteå med 6-1 och Södertälje med 4-0 mot Linköping. Dessförrinnan hade SSK nio raka matcher utan förlust.

AIK och SSK mötes i Elitserien så sent som den 20 januari i Södertälje. Hemmalaget vann då med 4-2 efter avgörande i den sista perioden. Båda lagen behöver poängen i dag och åtminstone för AIK ser det riktigt illa ut om det skulle bli förlust hemma på Hovet i eftermiddag.

AIK ligger sist i Elitserien med 57 poäng. Det fattas dock bara tre poäng upp till ”fast mark” och upp till SSK på slutspelsplats skiljer det sex poäng. AIK har den här säsongen vunnit lite knappt hälften av sina hemmamatcher och har inför kvällens match 4 segrar på sina 10 senast spelade matcher.

Södertälje innehar just nu den åttonde och sista slutspelsplatsen, tre poäng före  Modo och Frölunda. SSK har släppt in 138 mål på 46 matcher vilket ger ett snitt  på 3 mål per match – sämst i hela Elitserien.

AIK-SÖDERTÄLJE

Bäst odds just nu
1: 2,40 hos Expekt
X: 4,30 hos Betsson
2: 2,55 hos Bet24 (1000 kr i bonus till nya kunder)

Matchen startar kl. 16.00

Se AIK-Södertälje hos Csports.