Arsenal-Barcelona: Odds och speltips på supermatchen

Barcelona är favoriter hos spelbolagen att ta hem hela Champions League. Men redan i åttondelsfinalen blir det tufft motstånd i form av engelska ligatvåan Arsenal.

Arsenal-Barcelona känns på förhand som en av de absolut mest intressanta åttondelsfinalerna. Två av Europas toppklubbar drabbar samman redan i åttondelsfinal och tittar man på oddsen så står det utom allt rimligt tvivel att det blir Gunners som tvingas lämna Champions League redan i detta tidiga skede.

Arsenal ligger som sagt på andra plats i Premier League och har inte förlorat hemma på Emirates sedan den 20 november. Efter Manchester United är Arsenal det bästa hemmalaget i ligan den här säsongen. Wengers manskap har också fått fart på målskyttet ordentligt och har på de senaste fem matcherna gjort hela 14 mål.

Arsenal är svårslaget på hemmaplan och har dessutom god form. Van Persie är i grym form och Barcelona kan nog inte räkna med att de bara kan åka till London och hämta tre poäng.

Barcelona leder la Liga, fyra poäng före Real Madrid. Barca har gått som ett tåg genom serien, men så plötsligt, efter alla storsegrar kom en mycket oväntad poängförlust i genrepet mot Sporting Gijon.

Barcelona är som alla känner till vid det här laget ett extremt spelskickligt lag. Två av världens skickligaste passningsspelare; Xavi och Iniesta serverar den dödligt effektiva topptrion Pedro, Villa och Messi – och vi vet hur det brukar sluta. Messi har gjort fler mål själv den här säsongen än vad många lag gör på en hel säsong vilket naturligtvis är anmärkningsvärt.

ARSENAL-BARCELONA

Bäst odds just nu
1: 4,15 hos Unibet
X: 3,80 hos Bet365
2: 1,90 hos Nordicbet

Vilken kanal sänder Arsenal-Barcelona?

Matchen börjar kl. 20.45 på Emirates Stadium i London och visas på Viasat Fotboll. Samtidigt börjar kvällens andra åttondelsfinal Roma-Shakhtar Donetsk i TV10.

Vårt speltips: Kryss. Barca har då ett fint utgångsläge inför returen på Camp Nou och Arsenal lär inte heller vara speciellt missnöjda med ett oavgjort resultat. Troligen lär Barcelona äga mycket boll, men kan bara Arsenal kontrollera magin hos Messi (går det..?), så är chanserna goda till kryss. 3,80 känns dessutom helt OK.

Se Arsenal-Barcelona gratis i din dator!
Alla kunder hos Bet24 som någon gång har gjort en insättning (eller gör idag) har tillgång till fri livestreaming från Champions League.

Kompletta instruktioner hittar du här.