Chelsea-Liverpool: Gör Torres mål mot sina gamla lagkamrater?

På söndag kommer fotbollsvärldens blickar att vändas mot Stamford Bridge i London. Då möts nämligen Liverpool och Chelsea, eller kanske snarare Liverpool och Fernando Torres. Liverpoolfans har bränt Torres-tröjor och vi kan garanterat vänta oss starka reaktioner från de tillresta pool-supportrarna. Redan i FA-cupmatchen mot Everton i lördags skanderade chelseafansen ”Fernando Torres is Chelsea´s number 9” och de lär göra sitt bästa även på söndag för att reta gallfeber på bortafansen.

I dagens fotboll är det ingen ovanlighet att stjärnor byter klubbar och när de går till andra lag i samma liga får de allt som ofta finna sig i att bli utmålade som svikare. Ett klassisk exempel är när Luis Figo återvände till Camp Nou i Real Madrid-dress 2002 och hans forna fans kastade in ett grishuvud på planen. Fullt så dramatiska scener lär vi nog inte få se på söndag, men Torres övergång lär, som sagt, inte gå obemärkt förbi.

Tittar man på oddsen så är det Chelsea som är mycket klara favoriter. Seger för Liverpool går i nuläget att spela till en bra bit över sex gånger insatsen. Det kanske inte är så konstigt med tanke på att Chelsea nu verkar ha vaknat till ordentligt efter en tid med minst sagt halvtaskiga reslutat. På de senaste tre ligamatcherna har man målskillnaden 10-2 och på hela säsongen har de bara förlorat en enda match hemma på Stamford Bridge.

Liverpool har i mångt och mycket haft en katastrofsäsong. Managern Roy Hodgson fick se sig om efter annat jobb och det verkar faktiskt som vi ser en liten Dalglish-effekt just nu. Liverpool har klättrat i tabellen och har från att tampats med bottenlagen kring nedflyttningsstrecket nu tagit sig upp till en inte fullt så förnedrande sjundeplats. Trenden är positiv och laget har tre raka vinster och fyra raka utan förlust. Dessutom nätade nyförvärvet från Ajax, Suarez direkt i debuten mot Stoke i onsdags.

CHELSEA-LIVERPOOL

Bäst odds just nu
1: 1,60 hos Unibet
X: 4,00 hos Bet365
2: 6,35 hos Betsson

Självklart går det också att spela på om Fernando Torres gör mål i premiärmatchen för sin nya klubb.

Gör Torres mål?

Ja  2,10
Nej 1,65
Odds från Unibet