FC Köpenhamn-Chelsea: Kan David hota Goliat?

FC Köpenhamn – det nordiska hoppet, med flera svenskar i startelvan, ska i kväll försöka rå på storlaget och miljardbygget Chelsea hemma på Parken. I gruppspelet plockade FCK poäng mot självaste Barcelona, men frågan är om man kan upprepa den bedriften mot Chesea?

Om Köpenhamn ska kunna chocka fotbollsvärlden och ta sig vidare till kvartsfinal så krävs, förutom lite hjälp från högre makter, en riktigt bra insats på hemmaplan. Minst ett oavgjort resultat och helst en intakt nolla bakåt – då lever åttondelsfinalen i allra högsta grad inför returmötet i London om några veckor.

Chelsea är av naturliga orsaker skyhöga oddsmässiga favoriter. Jag tror inte vi överdriver om vi säger att londonlaget var ganska nöjda efter lottningen av åttondelsfinalerna; FCK var laget som alla ville möta.

Chelsea har inte gjort en lika bra säsong i Premier League som förra året. I perioder har de haft rejält med grus i maskineriet och i skrivande stund är de hela 12 poäng bakom ledande Manchester United. Ancelotti har till och med gått ut i media och förklarat loppet om ligatiteln som förlorad. Dessutom blev Chelsea utslagna ur FA-cupen i veckan och Champions League är nu i praktiken deras enda chans till en titel den här säsongen.

Svenskarna i FCK

Målvakten Johan Wiland är stor stjärna i Köpenhamn och har svarat för flera avgörande insatser så här långt i Champions League. Vi har också Oscar Wendt som bland annat gjorde en riktig supermatch i försvaret då FCK spelade 1-1 mot FC Barcelona i gruppspelet. Med i startelvan lär även Mikael Antonsson vara och med i truppen finns också Pierre Bengtsson.  Brassen Ceasar Santin som har ett förflutet i Allsvenskan är också med i den 19-mannatrupp som tränaren Ståle Solbakken har tagit ut till matchen.

FC KÖPENHAMN-CHELSEA

Bäst odds just nu
1: 5,20 hos Betsson
X: 3,75 hos Bet24
2: 1,77 hos Unibet

Vårt speltips

Tyvärr tror vi att FCK kommer att få det riktigt, riktigt jobbigt i kväll. Chelsea är rejält revanschsugna efter straff-förlusten mot Everton i FA-cupen i veckan och risken är överhängande att Köpenhamn får betala priset för det. Flera av våra ”kontakter” anser dock att FCK har ett utmärkt skrälläge och den riskvillige kan med fördel testa krysset och hålla tummarna för att FCK lyckas hålla tätt bakåt. Det vore dessutom riktigt intressant inför returmötet på Stamfort Bridge den 16 mars.

Se FC Köpenhamn-Chelsea live i din dator
Saknar du Viasatkanalerna? Då kan du, via Bet24, se valfri Champions Leaguematch utan Viasatabonnemang.

Kompletta instruktioner finns här >>