Klart för drömfinal i Spanien

Sent i går kväll stod det klart att det blir en drömfinal i Copa del Rey, den spanska cupen. Barcelona fullkomligt krossade Almeria i sin semifinal och Real Madrid tog sig vidare genom två sena mål av Özil och Adebayor i returmötet mot Sevilla. Finalen spelas den 20 april, alltså bara några dagar efter el Clásico som ju avgörs den 17 april.

Ligaguldet är redan halvvägs till Barcelona och avståndet på sju poäng blir givetvis extremt svårt för Real Madrid att ta igen. Men nu har man alltså ett gyllene tillfälle till revansch i cupfinalen.  Båda lagen är dessutom kvar i Champions League, så om det vill sig riktigt väl kan vi få ytterligare två matcher mellan de två spanska giganterna i år.

Faktum är att de båda lagen kan komma att mötas rekordmånga gånger den här säsongen. Förutom två möten i ligan så kommer lagen att mötas i supercupfinalen (2 möten), i finalen av Copa del Rey – och chansen finns, som sagt, att det även blir två möten i Champions League. Det kan alltså bli sju ”el Classico” den här säsongen!