Leksand-Mora: Odds på ”Slaget om Siljan”

I klockan 17.oo är det dags för hett daladerby i Hockeyallsvenskan. Hemmalaget LIF är favorit till segern hos spelbolagen, men som ni vet – i ett derby kan allt hända!

Matchen spelas utomhus och det kommer bli en riktig hockeyfest. Arenan har kapacitet att ta 20 000 åskådare om de lyckas fylla den kommer det givetvis att bli ett grymt tryck på ”Villa Långbers Arena” som det tillfälliga hockeytemplet har döpts till.

Leksand ligger fyra i hockeyallsvenskan och kommer till matchen med två raka förluster i bagaget. Det återstår bara tre omgångar och Leksand har sju poäng upp till tredjeplatsen i tabellen som ger en direktbiljett till kvalserien. Chansen finns alltså fortfarande, även om den får anses som relativt mikroskopisk.

Mora tar den stora majoriteten av sina poäng på hemmaplan och kommer också till matchen med en negativ trend. Tre raka förluster,  två av dem efter förlängning och stjärnmällen 0-5 mot dåvarande tabelljumbon Tingsryd är inget roligt facit att ha med sig in i en match av den här kalibern.

Mora ligger sjua i tabellen, den sista play-off-platsen, och jagas bakifrån av Malmö som är tre poäng bakom. Matchen gäller alltså mycket för båda lagen, men frågan är om den ändå inte är allra viktigast för Mora.

LEKSAND-MORA

Bäst odds just nu
1: 1,97 hos Betfair
X: 4,75 hos Bet24
2: 3,05 hos Bet24