Luleå-Skellefteå: Odds på hatderbyt i Elitserien

Luleå-Skellefteå är ett av elitseriens mest klassiska derbyn. Stämningen lär vara på topp i Coop Arena och alla förutsättningar finns för en jämn kamp. Skellefteå leder som bekant Elitserien, medan Luleå för närvarande parkerar på en femteplats.

Lagen har redan möts fyra gånger den här säsongen och lagen har två segrar vardera. Rivaliteten lagen emellan är stark och det är mycket prestige och ära som som står på spel i kväll. Det lär smälla i närkamperna och båda lagen lär gå för seger (!).

Skellefteå är seriens bästa hemmalag, men på bortais har det gått lite tyngre den här säsongen. SAIK har faktiskt förlorat över hälften av bortakamperna. Det blev seger mot Södertälje i förra omgången, men de två senaste matcherna på bortais har slutat med förlust (HV och Frölunda).

Luleå har tre raka förluster hemma i Coop Arena, men vann borta mot Timrå i tisdags, så trenden är ändå lite lätt positiv. Luleå är för övrigt det lag som har släppt in näst minst mål i Elitserien den här säsongen efter Linköping.

Matchen gäller väldigt mycket. Luleå kämpar om att sluta topp 4 i serien, vilket i de flesta fall innebär en betydligt lättare motståndare i kvartsfinalen. Skellefteå slåss om seriesegern med HV71 och förutom fördelarna i ”slutspelslottningen” så är även seriesegern värd en del pengar (1 mille om jag minns rätt…). Det återstår fyra omgångar efter kvällens match, så det börjar minst sagt dra ihop sig.

LULEÅ-SKELLEFTEÅ

Bäst odds just nu
1: 2,30 hos Bet365
X: 4,25 hos Bet24
2: 2,55 hos Bet365

Vilken kanal sänder Luleå-Skellefteå?

Matchen startar kl. 19.00 och visas på Canal Plus. Har du inte kanalen i ditt utbud kan du se matchen via livestreaming hos Csports.se.