Luleå-Skellefteå: Odds på hatderbyt i Elitserien

24 februari, 2011

Luleå-Skellefteå är ett av elitseriens mest klassiska derbyn. Stämningen lär vara på topp i Coop Arena och alla förutsättningar finns för en jämn kamp. Skellefteå leder som bekant Elitserien, medan Luleå för närvarande parkerar på en femteplats.

Lagen har redan möts fyra gånger den här säsongen och lagen har två segrar vardera. Rivaliteten lagen emellan är stark och det är mycket prestige och ära som som står på spel i kväll. Det lär smälla i närkamperna och båda lagen lär gå för seger (!).

Skellefteå är seriens bästa hemmalag, men på bortais har det gått lite tyngre den här säsongen. SAIK har faktiskt förlorat över hälften av bortakamperna. Det blev seger mot Södertälje i förra omgången, men de två senaste matcherna på bortais har slutat med förlust (HV och Frölunda).

Luleå har tre raka förluster hemma i Coop Arena, men vann borta mot Timrå i tisdags, så trenden är ändå lite lätt positiv. Luleå är för övrigt det lag som har släppt in näst minst mål i Elitserien den här säsongen efter Linköping.

Matchen gäller väldigt mycket. Luleå kämpar om att sluta topp 4 i serien, vilket i de flesta fall innebär en betydligt lättare motståndare i kvartsfinalen. Skellefteå slåss om seriesegern med HV71 och förutom fördelarna i ”slutspelslottningen” så är även seriesegern värd en del pengar (1 mille om jag minns rätt…). Det återstår fyra omgångar efter kvällens match, så det börjar minst sagt dra ihop sig.

LULEÅ-SKELLEFTEÅ

Bäst odds just nu
1: 2,30 hos Bet365
X: 4,25 hos Bet24
2: 2,55 hos Bet365

Vilken kanal sänder Luleå-Skellefteå?

Matchen startar kl. 19.00 och visas på Canal Plus. Har du inte kanalen i ditt utbud kan du se matchen via livestreaming hos Csports.se.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.