Lyon-Real Madrid: Speltips och odds inför CL-mötet

Kim Källströms Lyon ställs ikväll mot ett av Europas allra mest stjärnspäckade fotbollslag just nu. Vi talar så klart om Real Madrid med Cristiano Ronaldo i spetsen och med karismatiske tränaren José ”The special one” Mourinho på bänken.

Spelbolagen håller det spanska bortalaget som klara favoriter. Tvåan går att spela till lite knappt två gånger insatsen, medan ett spel på hemmalaget Lyon i dagsläget står i ca 4,5 gånger pengarna.

Lyon ligger först på fjärde plats i franska Ligue 1. Det skiljer dock bara fyra poäng upp till serieledande Lille. Lyon har visat fin målform i ligan och har målskillnaden 8-1 på sina två senaste matcher. Kim Källström är inte ordinarie i laget och mycket tyder på att han kommer att få starta matchen på bänken. Med i truppen är han dock och ett inhopp är inte alls otänkbart för vår svenske landslagsmittfältare.

Real Madrid ligger tvåa i la Liga, fem poäng efter Barcelona och det ser ut som om Real ännu ett år kommer att sluta på den där försmädliga andraplatsen. Det är dock många omgångar kvar, och om det blir vinst i el Clásico så finns faktiskt möljligheten att hämta in Barcas försprång. Men lätt blir det inte…

Minns ni förresten vilket lag det var som slog ut Real Madrid i förra säsongens upplaga av Champions League? Ja just det – Lyon! Dessutom var det hela sex år sedan som Real Madrid tog sig förbi åttondelsfinalen i den europeiska mästarcupen för klubblag.

LYON-REAL MADRID

Bäst odds just nu
1: 4,60 hos Bet365 (1000 kr i bonus till nya kunder)
X: 3,55 hos Unibet (600 kr i bonus till nya kunder)
2: 1,90 hos Nordicbet (1000 kr i bonus till nya kunder)

Vårt speltips

Kryss är ofta ett bra spel i det första mötet av två. Hemmalaget är ofta noga med att inte släppa till något bakåt och bortalaget är så gott som alltid nöjda med oavgjort, för att sedan ha allt i egna händer på sin hemmaplan.

Vilken kanal sänder Real Madrid-Lyon?

Matchen startar kl. 20.45 och visas på kanalen TV10. Du kan också se den på nätet hos ViasatOnDemand. OBS! Rabattkod finns att hämta hos Bet24! Kvällens andra match är FC Köpenhamn-Chelsea.