AIK-Färjestad: Dödar FBK semifinalserien idag?

Färjestad har bara förlorat en enda match i årets SM-slutspel. Idag kan de som första lag bli klara för SM-final, men då krävs seger mot AIK på Hovet. FBK är relativt klara favoriter hos spelbolagen och även vi tror att värmlänningarna kniper en finalplats redan idag.

Färjestad har så här långt fått en ganska enkel resa genom slutspelet. Brynäs avfärdades utan några större problem i kvartsfinalen och än så länge är man obesegrade i semifinalserien mot AIK. Om (vilket vi är säkra på) Färjestad når final idag så lär de ha fördel av att ha spelat betydligt färre matcher i slutspelet än sin finalmotståndare.

AIK har nog, även om de givetvis inte gett upp hoppet, innerst inne insett att säsongen är slut. De har presterat över allas förväntan och jag tror att kommer att vara relativt nöjda även om det blir förlust i dagens drabbning. 4-0 mot regerande svenska mästarna HV71 i kvartsfinalen kommer ändå att vara något som spelarna och supportrarna kommer att minnas länge och som kommer att stärka dem inför nästa elitseriesäsong.

Lagen möttes så sent som igår uppe i Karlstad. AIK hade ledningen med 1-0 för tredje matchen i rad, men FBK kvitterade och gick sedan ifrån till 3-1. AIK reducerade med kvarten kvar att spela, men kom aldrig närmare och Färjestad kunde lägga in avgörande 4-2 i öppen kasse i slutsekunderna.

FÄRJESTAD-AIK

Bäst odds just nu
1: 2,90 hos Expekt
x: 4,23 hos Betfair
2: 2,25 hos Bet24

Vårt speltips: Vi har tippat Färjestad i samtliga tidigare tre semifinalmatcher och vi tänker göra detsamma idag. FBK är det bättre laget och har nu åtta raka vinster mot AIK den här säsongen. Sorry Gnaget, men resan tar slut ikväll.

Vilken kanal sänder AIK-Färjestad?

Matchen visas på TV4 och startar kl. 16.00. Samtidigt spelas den femte semifinalen mellan Luleå och Skellefteå, som de förstnämna leder med 2-1 i matcher. Den matchen visas på Canal+ Sport 1 och via livestreaming på Csports.se.