AIK-Färjestad: Marknadens bästa odds på semifinal 2

AIK tar ikväll emot Färjestad hemma på Hovet i den andra semifinalen. FBK tog den första matchen efter visst besvär, men har fortfarande inte förlorat mot Gnaget den här säsongen. Sex matcher – sex vinster är Färjestads facit mot AIK den här säsongen.

Färjestad är favorit hos spelbolagen även i kvällens drabbning, och har givetvis ett psykologiskt övertag med tanke på den förkrossande statistiken mot AIK.

AIK fick i måndags för första gången i slutspelet, känna på hur det känns att förlora. Efter fyra raka vinster mot HV tog det stopp på bortaplan mot Färjestad. AIK tog ledningen med 1-0, men FBK lyckades vända på steken och kunde till slut vinna matchen med 2-1.

Det är inget snack om att AIK behöver en seger ikväll. Blir det ny förlust väntar sedan ny bortamatch i Karlstad och då kan det stå 3-0 i matcher till Färjestad väldigt kvickt. AIKs styrkor är deras kämpaglöd och deras hemmapublik – en fördel som de gör säkrast i att utnyttja på Hovet ikväll.

Färjestad seglar mer och mer upp som en tydlig guldfavorit. Laget avfärdade Brynäs relativt enkelt i sin kvartsfinal och har nu fått en bra start även på semifinalspelet. Ni minns väl slutspelet 2009 då Färjestad blev bättre och bättre genom hela slutspelet och till slut blev svenska mästare efter finalseger mot HV – kanske får vi uppleva ett liknande scenario den här säsongen?

Kvällens match är på många sätt en nyckelmatch för fortsättningen av matchserien. Om AIK vinner är det förstås match igen, men om FBK tar sin sjunde raka seger mot stockholmarna, då talar mycket för att vi får se Färjestad i SM-final mot något av norrlandslagen. Att AIK skulle resa sig från ett 0-2-underläge känns faktiskt ganska osannolikt.

AIK-FÄRJESTAD

Bäst odds just nu
1: 2,85 hos Bet365
x: 4,05 hos Expekt
2: 2,25 hos Expekt

Vårt speltips: Vi tror att Färjestad vinner det här. Nu har de spräckt AIK:s förlustnolla och att jobba i uppförsbacke blir en ny erfarenhet för överraskningen AIK. 2,25 på bortasegern funkar för mig!

Vilken kanal sänder AIK-Färjestad

Matchen startar kl. 19.00 och visas på TV4 Sport. Du kan givetvis också se den direkt i din dator på Csports.se.