AIK-HV71: Odds på mästarnas ödesmatch

HV71, de regerande mästarna, har satt sig själva ordentligt i klistret. Underläge med 3-0 i matcher mot AIK och i kväll är det dags för bortamatch inför en fanatiskt hemmapublik på Hovet. AIK har å andra sidan chans att som första lag kvalificera sig för semifinal inför hemmafansen.

HV spelar verkligen med kniven på strupen, ett mönster som kommer att upprepa sig för varje match om smålänningarna lyckas hålla liv i matchserien. Samtidigt har pressen nu flyttats över till AIK som ska försöka knyta ihop säcken, vilket inte alltid är det lättaste.

Nyckeln till HV-seger ligger i att få hål på AIK-målvakten Viktor Fasth, som så här långt har varit kvartsfinalseriens gigant. HV behöver ett tidigt mål, och för att stärka sig inför fortsättningen skulle de behöva stänka in ytterligare några baljor. Fasth är den enskilt största anledningen till att AIK leder med 3-0 i matcher om om HV ska ta sig in i matchserien igen så måste det spöket besegras i sann ghostbusters-anda. Ska smålänningarna lyckas vända det här så måste de gå ut på isen och visa vem det är som bestämmer!

AIK spelar på hemmaplan i ett fullsatt Hovet och har ikväll den bästa av fyra chanser att avgöra det här. Stödet från hemmapubliken lär vara massivt och det kan mycket väl lyfta gnagetlirarna till nya stordåd. Ska de vidare till semifinal så gör de säkrast i att vinna idag – för om HV väl får vittring så kan det stå 3-3 innan vi vet ordet av.

AIK-HV71

Bäst odds just nu
1: 2,60 hos Bet365 (1000 kr i insättningsbonus)
x: 4,25 hos Bet24
2: 2,40 hos Expekt

Speltips: För HV är det bara seger som gäller. Allt annat betyder stort fiasko och att säsongen är över. Vi tror att det om något borde vara den tändvätska som HV71 behöver. De är i grunden ett bättre hockeylag och kan de bara få hål på Fasth så tror jag de tar det här. Sannolikheten att AIK skulle vinna fyra matcher i rad mot seriesegrarna är helt enkelt för liten och vi testar därför tvåan.

Vilken kanal visar AIK-HV71?

Matchen visas på TV4 Sport och startar kl. 19.1o. Du kan också se den via livestreaming hos Csports.se.