AIK-HV71: Odds på mästarnas ödesmatch

15 mars, 2011

HV71, de regerande mästarna, har satt sig själva ordentligt i klistret. Underläge med 3-0 i matcher mot AIK och i kväll är det dags för bortamatch inför en fanatiskt hemmapublik på Hovet. AIK har å andra sidan chans att som första lag kvalificera sig för semifinal inför hemmafansen.

HV spelar verkligen med kniven på strupen, ett mönster som kommer att upprepa sig för varje match om smålänningarna lyckas hålla liv i matchserien. Samtidigt har pressen nu flyttats över till AIK som ska försöka knyta ihop säcken, vilket inte alltid är det lättaste.

Nyckeln till HV-seger ligger i att få hål på AIK-målvakten Viktor Fasth, som så här långt har varit kvartsfinalseriens gigant. HV behöver ett tidigt mål, och för att stärka sig inför fortsättningen skulle de behöva stänka in ytterligare några baljor. Fasth är den enskilt största anledningen till att AIK leder med 3-0 i matcher om om HV ska ta sig in i matchserien igen så måste det spöket besegras i sann ghostbusters-anda. Ska smålänningarna lyckas vända det här så måste de gå ut på isen och visa vem det är som bestämmer!

AIK spelar på hemmaplan i ett fullsatt Hovet och har ikväll den bästa av fyra chanser att avgöra det här. Stödet från hemmapubliken lär vara massivt och det kan mycket väl lyfta gnagetlirarna till nya stordåd. Ska de vidare till semifinal så gör de säkrast i att vinna idag – för om HV väl får vittring så kan det stå 3-3 innan vi vet ordet av.

AIK-HV71

Bäst odds just nu
1: 2,60 hos Bet365 (1000 kr i insättningsbonus)
x: 4,25 hos Bet24
2: 2,40 hos Expekt

Speltips: För HV är det bara seger som gäller. Allt annat betyder stort fiasko och att säsongen är över. Vi tror att det om något borde vara den tändvätska som HV71 behöver. De är i grunden ett bättre hockeylag och kan de bara få hål på Fasth så tror jag de tar det här. Sannolikheten att AIK skulle vinna fyra matcher i rad mot seriesegrarna är helt enkelt för liten och vi testar därför tvåan.

Vilken kanal visar AIK-HV71?

Matchen visas på TV4 Sport och startar kl. 19.1o. Du kan också se den via livestreaming hos Csports.se.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.