Atlético-Real: Odds och speltips inför madridderbyt i la Liga

I dagens sena match i la Liga blir det prestigefullt möte mellan rivalerna Atletico Madrid och Real Madrid. Real har fin form och vann ju till exempel klart mot Lyon i Champions League tidigare i veckan och pånyttfödde Benzema formligen vräker in mål för tillfället. Atletico med Forlan och Agüero i spetsen står sannerligen inför en tuff uppgift i kväll.

Real Madrid har förmodligen inte råd att tappa fler poäng i ligaspelet om de ska kunna utmana Barcelona om ligatiteln. De måste dessutom ta tre poäng i el Clásico, vilket trots hemmaplan är en av de tuffaste uppgifterna man kan försöka sig på i fotbollseuropa. Just nu skiljer det fem poäng i tabellen till Barcas fördel.

Real har, förutom att de är ett bättre lag, även en stor psykologisk fördel. Real har blivit lite av ett spöke för Atletico, och det är riktigt, riktigt länge sedan som lillebror vann över storebror. Den statistikdatabas som jag i skrivande stund sitter och kollar i stäcker sig bak till 2003 och på de åtta åren har det aldrig hänt. Real har 12 vinster och fem matcher har slutat oavgjort. Om någon av er läsare vet när Atletico slog Real senast får ni gärna hjälpa till i kommentarerna!

Atletico ligger sjua i tabellen och jagar närmast Bilbao som i dagsläget innehar den sjätteplats som innebär spel i Europa nästa säsong. Atletico har fem raka matcher utan förlust och Serigo Agüero är i fin målform. Tre mål på de två senaste matcherna har det blivit för argentinaren.

Lagen har redan möts tre gånger den här säsongen. Ligamötet i höstas vann Real med 2-0 och dubbelmötet i Copa del Rey vann också Real Madrid med sammanlagt 4-1.

ATLÉTICO MADRID-REAL MADRID

Bäst odds just nu
1: 6,00 hos Unibet
x: 4,20 hos Bwin
2: 1,60 hos Expekt

Vårt speltips: Lillebror må vara motiverad och det heter ju att motivation slår klass – och möjligen skulle ATM kunna rubba Real om marängerna hade lite skador/avstängningar eller om formen sviktade. Nu är inte så fallet och vi är rädda att Atletico får finna sig att den tråkiga sviten förlängs med ytterligare en match.

Vilken kanal sänder Atletico Madrid-Real Madrid?

Matchen startar kl. 22.00 och visas på Canal+ Sport1. Du kan också se den direkt i din dator om du är medlem hos Bet365.