Barcelona-Arsenal: Odds på returmötet i Champions League

Champions League är tillbaka och dagens givna höjdpunkt är Barcelona-Arsenal på Camp Nou. Arsenal vände i hemmamötet ett 0-1-underläge till vinst med 2-1, vilket ger ett högintressant läge inför returmötet. Barcelona är skyhöga favoriter hos samtliga spelbolag och det kanske är motiverat. Eller kan Arsenal skrälla..?

Barcelona är allmänt ansedda som världens bästa klubblag. Resultaten i de senaste årens upplagor av Champions League har också visat att det förmodligen ligger ganska mycket i det påståendet. Att ett lag av Barcas kaliber skulle åka ur turneringen redan i åttondelsfinal finns givetvis inte på kartan för katalanerna, men förlusten i London gör att Arsenal faktiskt har skaffat sig en möjlighet att snuva Barcelona på kvartsfinalplatsen.

Alla medier (i stort sett) talar om att det här kommer att bli en match mellan Barcelonas offensiva krafter och Arsenals försvar. Vi vet av erfarenhet att Barca så gott som alltid har ett kraftigt övertag i bollinnehav hemma på Camp Nou vilket gör att Arsenal kommer att få slita hårt för varje målchans. Ströchanser kommer dock alltid att dyka upp och med tanke på att Pep Guardiola tvingas spela med en annan backformation än vad han är van vid så gäller det för Barca att se upp när Arsenal kontrar.

I Barcelona saknas lagkaptenen Carles Puyol som är knäskadad. Även Gerard Pique saknas i barcaförsvaret, som är avstängd efter att ha dragit på sig sitt tredje gula kort i det första mötet med Arsenal. Barca har förvisso en mycket bred trupp, men det har visat sig att de är betydligt mer sårbara bakåt när Puyol inte spelar.

Arsenal får klara sig utan mittfältaren Song som dras med en knäskada. Däremot finns både Fabregas och Van Persie med i truppen. Personligen skulle jag dock bli mycket förvånad om den sistnämnde finns med i startelvan.

Förutsättningarna

Barcelona har gjort mål på bortaplan och går alltså vidare vid vinst med 1-0. Om matchen slutar 2-1 till Barcelona så väntar förlängning och alla andra uddamålsresultat i Barcas favör tar Arsenal till kvartsfinal i kraft av fler gjorda bortamål.

Givetvis gör alla oavgjorda resultat att Arsenal går vidare. Om Arsenal gör första målet måste alltså Barcelona göra minst två mål för att få till förlängning. OM det otroliga skulle inträffa att Arsenal gör två mål – ja, då måste Barcelona göra fyra för att ta sig till kvarten.

BARCELONA-ARSENAL

Bäst odds just nu
1: 1,29 hos Bet365 (1000 kr i insättningsbonus till nya kunder)
x: 6,25 hos Unibet (600 kr i insättningsbonus)
2: 9,25 hos Expekt

Vilken kanal sänder Barcelona-Arsenal?

Matchen startar kl. 20.00 och visas på Viasat Fotboll. Du kan också se den via livestreaming hos Viaplay. Om du är eller blir kund hos Bet24 kan du hämta en värdekod som gör att du kan se matchen utan kostnad på Viaplay. Samtidigt i TV10 visas Shakhtar Donetsk-Roma.