Champions League: Snart klart för kvartsfinaler

Den här veckan ska de sista platserna till kvartsfinalerna i Champions League fördelas och det känns ovisst på flera håll. Den enda matchen som på förhand känns avgjord är Chelsea-Köpenhamn där danskarna förmodligen har en övermäktig uppgift framför sig.

Barcelona, Shakhtar Donetsk, Schalke 04 och Totteham är redan klara för kvartsfinal och i morgon och på onsdag ansluter sig ytterligare fyra klubbar till den exklusiva skaran. Chelsea lär som sagt knipa en av platserna, men det ska bli ytterst intressant att se vilka som tar de andra tre.

Bayern München vann det första mötet mot Inter på bortaplan i Milano med 1-0 och har därmed ett visst övertag på de regerande mästarna. I tisdagens andra åttondelsfinal, Manchester United-Marseille, är läget helt jämnt då det första mötet slutade mållöst.

På onsdag möter Real Madrid-Lyon och även där slutade det första mötet lagen emellan oavgjort (1-1). Chelsea har ett jätteövertag efter 2-0 segern på Parken och FC Köpenhamn lär få finna sig att onsdagens match på Stamford Bridge blir den sista i europaäventyret för den den här gången.

Vi återkommer givetvis med en närmare granskning av de återstående fyra åttondelsfinalerna

Kvartsfinalerna i Champions League lottas på fredag.