Chelsea-Manchester United: Speltips och odds!

Fotbollsveckan har börjat på ett fantastiskt sätt. I går var det toppmöte i Serie A och redan idag ska två av giganterna i Premier League, Chelsea och Manchester United göra upp i London. Det här är ett riktigt prestigemöte, dessutom i ett mycket viktigt skede av säsongen.

Manchester United leder ligan, fyra poäng före Arsenal. Ner till Chelsea (som visserligen har en match mindre spelad) på femte plats skiljer det hela 15 poäng, ett avstånd som naturligtvis blir extremt svårt för londonlaget att ta igen. Men vid seger i kväll så lever åtminstone hoppet för Chelsea.

Chelsea inledde säsongen riktigt bra och ledde Premier League ända fram till den 13:e omgången. Efter fem omgångar hade Chelsea 15 poäng och 21-1 i målskillnad! Formtoppen kom dock av sig och serieledningen var snart ett minne blott. Sedan dess har laget pendlat mellan fjärde och den femte plats i tabellen som innebär att det inte blir något spel i Champions League nästa säsong.

Chelsea kommer till dagens match med två raka matcher utan vinst. Senast blev det 0-0 mot Fulham och dessförinnan fick man stryk av Liverpool i matchen som mest kommer att gå till historien som Fernando Torres debut i den blåa dressen. Tittar man på hela säsongen så har Chelsea vunnit åtta av sina tolv hemmamatcher och man har snittat två mål framåt per match. Hemma på Stamford Bridge har laget bara släppt in åtta mål vilket gör dem till det bästa laget i Premier League i det avseendet.

Manchester United är obesegrade på hemmaplan och har har tagit 40 av sina 60 poäng hemma på Old Trafford. Man kan då lätt luras att tro att United inte är ett speciellt bra bortalag. Faktum är att United ligger så bra som fyra i bortatabellen, detta trots att de bara vunnit fyra av 13 bortamatcher. Förklaringen hittar vi i att Sir Alex manskap så gott som aldrig förlorar. Fyra vinster, åtta kryss och bara en enda förlust är bortafacitet så här långt.

United genrepade genom att besegra Wigan med 4-0 i lördags – på bortaplan! Nu är visserligen motståndet av lite annan kaliber i kväll, men det är alltid bra för självförtroendet att komma till en så här viktig match med en seger i ryggen.

CHELSEA-MANCHESTER UNITED

Bäst odds just nu
1: 2,15 hos Expekt
X: 3,30 hos Bet365 (1000 kr i insättningsbonus)
2: 3,70 hos Nordicbet

Vårt speltips: Visst, Manchester United tar majoriteten av sina poäng hemma på Old Trafford och är kryssbenägna på bortaplan – men när serieledarna ger 3,70 så tycker i alla fall jag att det är ett spel som bör testas.

Vilken kanal sänder Chelsea-Manchester United?

Matchen startar kl. 20.45 och visas på Viasat Fotboll. Givetvis kan du också se den livestreamad på Viasat OnDemand för 149 kr. Har du sportpaketet (199 kr för en månad), så ingår givetvis matchen där.