Djurgården-Luleå: Odds inför kvartsfinal 4

Luleå leder mot Djurgården med 3-0 i matcher och kan i kväll bli det första laget att kvalificera sig för semifinal. Samtliga kvartsfinalmatcher har dock varit jämna och målsnåla tillställningar och även om det så klart ser tungt ut för ”Stockholms stolthet” så lär de inte vika ner sig utan strid.

Djurgården har hamnat i samma läge som fjolårsmästarna HV71, med underläge 0-3 i matcher. Det här är naturligtvis en otroligt svår sits och varje match måste nu spelas med kniven mot strupen. Varje misstag kan betyda att säsongen är slut.

Djurgården har bara lyckats göra tre mål framåt på de tre inledande kvartsfinalmatcherna. Det är naturligtvis den största anledningen till att Luleå har skaffat sig det här överläget, som med största sannolikhet tar norbottningarna vidare till semifinal.

Om Luleå vinner kvällens match skaffar de sig ett utmärkt läge inför den stundande semifinalen. Laget får gott om tid att vila upp sig och kan förbereda sig inför nästa uppgift, medan övriga lag (förutom möjligen AIK) får fortsätta att slåss om en plats i semifinalerna.

Luleå slutade fyra i grundserien och fick alltså inte möjlighet att välja sin kvartsfinalmotståndare utan fick ta det lag som blev över. Serietrean Skellefteå valde kanske något oväntat att möta Linköping, ett val som jag tror att Luleå just nu är mest nöjda med. Skellefteå ligger ju som bekant under med 2-1 i sin matchserie mot LHC.

DJURGÅRDEN-LULEÅ

Bäst odds just nu
1: 2,20 hos Expekt
x: 4,25 hos Bet24
2: 2,90 hos Bet365

Vilken kanal sänder Djurgården-Luleå?

Matchen visas på Canal+ Sport 1 med nedsläpp kl. 19.00. Du kan också se matchen via livestreaming hos Csports.se.

Övriga matcher som spelas i kväll är Brynäs-Färjestad och Linköping-Skellefteå. I morgon spelas den sista matchen i den fjärde kvartsfinalomgången: AIK-HV71 på Hovet i Stockholm. AIK leder där mycket överraskande med 3-0 i matcher och har alltså chansen att säkra en semifinalplats inför hemmapubliken.

I kväll startar även kvalserien, med bland annat möte mellan Södertälje och Modo, de två lag som kom elva respektive tolva i Elitserien.