Färjestad-AIK: Odds på den tredje semifinalen

26 mars, 2011

Färjestad leder matchserien mot AIK med 2-0 i matcher och kan i eftermiddag hemma i Karlstad slå i ytterligare en spik i gnagarkistan. Vi finner det osannolikt att AIK ska kunna komma tillbaka från ett 0-2-underläge, och skulle det bli 0-3 idag – ja, då vågar vi lova att det blir Färjestad som tar finalplatsen.

För AIK är dagens match den sista livlinan. De lär kämpa till sista blodsdroppen, men mot kvällens motstånd tror vi att det unga Gnaget kammar noll. Men vem vet – de har ju överraskat förr. Den som lever får se.

AIK har fortfarande inte lyckats besegra Färjestad den här säsongen, och nu är förlustraden uppe i sju raka matcher. Det säger naturligtvis en hel del om klasskillnaden mellan lagen. AIK pressade FBK i det första mötet uppe i Karlstad, men efter att ha vänt 0-1-underläget till 2-1 ledning vann Färjestad till slut det täta matchen.  AIK har inte på något sätt varit utspelade i den här semifinalserien, men Färjestads tungd och rutin gör att varje gång, så här långt, har dragit det längsta strået.

Vi noterar också att det är två Färjestadsspelare som toppar poängligan i slutspelet. Rickard Wallin och Mikael Johansson har svarat för 9 poäng vardera på de sju matcher som Färjestad spelat i slutspelet. Trea i poängligan är Skellefteås Joakim Lindström som dock har spelat två matcher mer än ovan nämnda FBK-duo.

FÄRJESTAD-AIK

Bäst odds just nu
1: 1,50 hos Bet365 (1000 kr i insättningsbonus)
x: 4,85 hos Unibet
2: 6,25 hos Expekt

Vårt speltips: Vi tror som sagt att AIK har gjort sitt i det här slutspelet. Färjestads tyngd avgör, så även om oddset inte är något att hänga i julgranen så ser vi ettan som relativt säker. I eftermiddag tar FBK ett stort steg närmare SM-final.

Vilken kanal visar Färjestad-AIK?

Matchen visas på Canal+ Sport 1 med start kl. 15.00. Du kan som vanligt också följa den direkt i din dator via livestreaming hos Csports.se. Kvällens andra semifinal, Skellefteå-Luleå visas på TV4, också den med start kl. 15.00.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.