Färjestad-AIK: Speltips på första semifinalen

AIK var det enda laget som nollade sina kvartsfinalmotståndare. Men Färjestad var inte mycket sämre – 4-1 slutade matchserien mot Brynäs, vilket innebär att båda lagen har fått en välbehövlig vilo- och träningsperiod inför semifinalen. I egenskap av serietvåa så börjar Färjestad semifinalserien hemma i Karlstad.

AIK har överraskat alla så här långt. Vi minns väl alla hur resonemanget gick? De var bra idag Gnaget – men nästa match vinner HV. Men HV71 vann aldrig någon nästa match utan fick finna sig i det förnedrande faktum att som regerande mästare bli utslagna av serieåttan i fyra raka matcher.

En viktig detalj i AIK:s framgångar så här lång är givetvis målvakten Victor Fasth. Han blev ett riktigt spöke för HV som på fyra matcher bara lyckades överlista Fasth vid fyra tillfällen. Kan han hålla det snittet så kan det här bära hur långt som helst för AIK. I dag kommer det första kvittot på om det var AIK som var väldigt bra, eller om det var HV som underpresterade å det grövsta.

Färjestad har, bortsett från en kortare svacka, haft en stigande formkurva under hela säsongen. Under seriens slutskede klättrade värmlänningarna från en femteplats upp till en slutgiltig andraplats och på de sista 10 matcherna i Elitserien vann FBK hela sju stycken.

Om man tar en snabb titt i backspegeln och kikar på hur lagens fem tidigare möten den här säsongen har slutat – ja, då behöver man inte vara någon kärnfysiker för att räkna ut att det fördel Färjestad. FBK har vunnit samtliga fem matcher, men den sammanlagda målskillnaden 17-3. Det är ingen tvekan om att Färjestad är det bättre laget av de två – men så sa alla inför AIK:s möte med HV också – och vi vet ju hur det slutade…

FÄRJESTAD-AIK

Bäst odds just nu
1: 1,65 hos Unibet
x: 4,60 hos Betsson
2: 4,75 hos Bet365

Vårt speltips: Visst, AIK har gjort ett bra slutspel och insatsen i kvartsfinalerna var mycket imponerande. Vi tror dock att Färjestad är ett nummer för stora och betydligt mer formstarka än HV var. Vi kan heller inte bortse från det faktum att FBK vunnit samtliga säsongens möten mot AIK. Vi kör på ettan!

Vilken kanal visar Färjestad-AIK?

Matchen visas på Canal+ Sport 1 och via livestreaming på Csports.se.