Färjestad-AIK: Speltips på första semifinalen

22 mars, 2011

AIK var det enda laget som nollade sina kvartsfinalmotståndare. Men Färjestad var inte mycket sämre – 4-1 slutade matchserien mot Brynäs, vilket innebär att båda lagen har fått en välbehövlig vilo- och träningsperiod inför semifinalen. I egenskap av serietvåa så börjar Färjestad semifinalserien hemma i Karlstad.

AIK har överraskat alla så här långt. Vi minns väl alla hur resonemanget gick? De var bra idag Gnaget – men nästa match vinner HV. Men HV71 vann aldrig någon nästa match utan fick finna sig i det förnedrande faktum att som regerande mästare bli utslagna av serieåttan i fyra raka matcher.

En viktig detalj i AIK:s framgångar så här lång är givetvis målvakten Victor Fasth. Han blev ett riktigt spöke för HV som på fyra matcher bara lyckades överlista Fasth vid fyra tillfällen. Kan han hålla det snittet så kan det här bära hur långt som helst för AIK. I dag kommer det första kvittot på om det var AIK som var väldigt bra, eller om det var HV som underpresterade å det grövsta.

Färjestad har, bortsett från en kortare svacka, haft en stigande formkurva under hela säsongen. Under seriens slutskede klättrade värmlänningarna från en femteplats upp till en slutgiltig andraplats och på de sista 10 matcherna i Elitserien vann FBK hela sju stycken.

Om man tar en snabb titt i backspegeln och kikar på hur lagens fem tidigare möten den här säsongen har slutat – ja, då behöver man inte vara någon kärnfysiker för att räkna ut att det fördel Färjestad. FBK har vunnit samtliga fem matcher, men den sammanlagda målskillnaden 17-3. Det är ingen tvekan om att Färjestad är det bättre laget av de två – men så sa alla inför AIK:s möte med HV också – och vi vet ju hur det slutade…

FÄRJESTAD-AIK

Bäst odds just nu
1: 1,65 hos Unibet
x: 4,60 hos Betsson
2: 4,75 hos Bet365

Vårt speltips: Visst, AIK har gjort ett bra slutspel och insatsen i kvartsfinalerna var mycket imponerande. Vi tror dock att Färjestad är ett nummer för stora och betydligt mer formstarka än HV var. Vi kan heller inte bortse från det faktum att FBK vunnit samtliga säsongens möten mot AIK. Vi kör på ettan!

Vilken kanal visar Färjestad-AIK?

Matchen visas på Canal+ Sport 1 och via livestreaming på Csports.se.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.