Hockey: Odds på de avgörande kvartsfinalerna

Idag ska det avgöras vilka lag som tar de två sista semifinalplatserna i hockeyslutspelet. Luleå och Skellefteå har fördel av hemmaplan och enligt oddsen blir det också dessa två lag som gör Färjestad och AIK sällskap i den fortsatta kampen om SM-guldet.

Vi har tittat närmare på kvällens två matcher och dessutom har vi surfat rund bland spelbolagen och hittat de bästa oddsen på de avgörande kvartsfinalerna.

Luleå-Djurgården

Bäst odds just nu
1: 2,40 hos Expekt
x: 3,90 hos Bet24
2: 2,70 hos Bet365

Djurgården kommer till den här matchen med självförtroendet på topp. Laget har vänt ett 0-3 underläge i matcher och har idag möjligheten att fullborda den historiska vändningen. Om DIF förlorar i kväll blir det ett antiklimax av gigantiska mått – att nästan gå till semifinal är inget värt. Klubben har dock, enligt sin hemsida, aldrig förlorat en sjunde och avgörande match i slutspelet.

Luleå har fördel av hemmaplan, men kommer så klart till matchen med en mycket negativ trend i ryggen. På de två senaste kvartsfinalerna har Luleå inte gjort ett enda mål bakom djurgårdskeepern Mark Owuya, ett mönster som givetvis måste brytas om det ska bli någon semifinal för Luleå. För Luleå handlar det här mycket om att ”nolla” sig mentalt och bara fokusera på kvällen drabbning – inget annat.

Vilken kanal visar Luleå-Djurgården?

Matchen startar kl. 16.00 på Canal+ sport 1 och direkt i din dator på Csports.se.

Skellefteå-Linköping

Bäst odds just nu
1: 2,25 hos Unibet
x: 4,00 hos Bet24
2: 2,80 hos Betsson

Det här var den på förhand mest ovissa kvartsfinalen och ingen är väl egentligen förvånad att matchserien har gått ända till en sjunde och avgörande match. Skellefteå har vunnit två av sina tre hemmamatcher i den här kvartsfinalserien och hålls som favorit hos spelbolagen. Det är dock LHC som kommer till matchen med en seger i ryggen efter kvitteringen till 3-3 i matcher i Linköping i fredags. Det här kan sluta hur som helst och vi bedömer lagen som jämnstarka.

Vilken kanal visar Skellefteå-Linköping?

Matchen börjar kl. 16.00 och visas i TV4 Sport. Du kan också se den via livestreaming direkt i din dator på Csports.se.

Kvällens två vinnare kommer att mötas i semifinal. Färjestad och AIK får alltså inte fördelen att som utvilade få möta ett lag som slitit i sju matcher för att nå semifinal.