Juventus-Milan: Här är bolagens bästa odds!

I kväll bjuds vi på en riktigt klassiker i italienska Serie A. Juventus möter Milan och frågan är om ”den gamla damen” kan stå emot serieledarna och ligans bästa bortalag Milan? Vi har tittat närmare på förutsättningarna inför matchen och bjuder här på en genomgång och speltips inför kvällens stormatch i Turin.

Milan svarade för en riktigt stark insats senast då blev seger mot serietvåan Napoli med hela 3-0 hemma på San Siro. Pato, som nu äntligen har vaknat till liv, svarade för en mycket bra insats och Zlatan fick äntligen göra mål (förvisso på straff) efter en måltorka som varat nästan en hel månad. Men kanske är det som framspelare som Zlatan varit allra mest brilliant den här säsongen. Jag kan på rak arm påminna mig om åtminstone tre rent magiska framspelningar och där finns säkert fler. Jag har ju faktiskt inte sett alla matcher…

För Zlatan är detta givetvis en speciell match. Han möter sin gamla klubb som han lämnade när laget tvingades ner i Serie B efter en muthärva. Flera av hans dåvarande lagkamrater finns kvar i laget och det ska bli intressant att se om/hur Ibra firar ett eventuellt mål matchen.

För Milan blir detta genrepet inför returmötet mot Tottenham i Champions League på onsdag. Det är inte allt ovanligt att lag som står inför den typen av uppgifter kan på minor, då både spelare och tränare redan har flyttat fokus till den stundande ödesmatchen  på White Hart Lane. Kanske hade risken varit ännu större om man mött något annat lag än just Juventus. Nu tror jag inte att motivationen ska saknas i alla fall – dessutom har Milan inte råd att slarva bort några poäng, för då är nya serietvåan Inter snart ikapp.

Juventus ligger sjua i Serie A och kommer till matchen med två raka förluster – och det är inga topplag de har förlorat mot. Senast blev det stryk mot Bologna med 2-0 och innan dess var det nedflyttningskandidaten Lecce som blev för svåra. Även den matchen slutade 2-0. Juve ligger som sagt sjua i tabellen, vilket innebär att de i dagsläget inte är kvalificerade för europaspel nästa säsong. Poängbehovet är alltså mycket stort för de svartvitrandiga.

Juventus hemmafacit den här säsongen är sex vinster, tre kryss och fyra förluster. Laget släpper i snitt in lite drygt 1,6 mål per match och producerar ca 1,9 framåt hemma på sin olympiastadion. Främsta hemmaskalpen är Inter som besegrades med 1-0 för tre veckor sedan. Det finns alltså potential i truppen trots att det är ganska glest mellan toppinsatserna för tillfället. Lagens tidigare möte den här säsongen (i oktober) slutade faktiskt med bortaseger för Juventus (1-2). Tillsammans med Roma är man de enda som besegrat Milan på San Siro den här säsongen.

JUVENTUS-MILAN

Bäst odds just nu
1: 3,00 hos Bet365
X: 3,25 hos Unibet
2: 2,55 hos Unibet

Vårt speltips: Det är ganska lätt att hitta stöd i statistiken för att Milan tar tre poäng. De har snittat tre mål framåt i de tre senaste matcherna, är ligans bästa bortalag, har gjort flest mål i serien och släppt in minst. Juventus är inne i en negativ trend och har haft det svårt att hålla tätt bakåt. Samtidigt är detta den typ av match där allt kan hända. Ett klassiskt stormöte där motivation, moral och kampvilja väger minst lika tungt som mer spelmässiga kvaliteter. Vi tror inte på någon målfest, men tippar på en knapp seger för Milan. Ska vi säga 0-1?

Vilken kanal sänder Juventus-Milan?

Matchen startar kl. 20.45 och visas på TV4 Sport. Kunder hos spelbolaget Bet365 kan dessutom följa matchen via livestreaming på Bet365.com.