Kvalserien: Kampen om elitserieplatserna fortsätter

Det är mycket hockey just nu. Samtidigt som vi är mitt uppe i brinnade SM-slutspel så krigar sex lag om två platser i nästa års elitserie. I kväll är det full omgång i kvalserien med tre högintressanta matcher: Rögle-Växjö, Mora-Södertälje och Modo-Örebro – viktiga poäng står på spel!

Vi har kollat in oddsen inför kvällens kvalseriematcher och bjuder också på lite kommentar kring kvällens drabbningar.

Rögle – Växjö

Bäst odds just nu
1: 2,16 hos Betfair
x: 4,40 hos Bet365
2: 2,70 hos Betsson

Växjö Lakers är det enda laget med full pott och leder kvalserien efter den första omgången. I premiäromgången blev det klar vinst mot Mora, medan båda de andra matcherna gick till övertid. Smålänningarna vann ju som bekant Hockeyallsvenskan och satsar stenhårt för att nå högstaligan redan till nästa säsong. Om det blir tre nya poäng i kväll så ser det riktigt ljust ut – speciellt om något av topptippade Modo eller SSK skulle tappa poäng. När serien summeras gäller det nämligen för Växjö att ha ett av de lagen bakom sig. Dagens motståndare Rögle fick i sin premiärmatch anstränga sig hårt för vinsten mot Örebro. En målrik tillställning som stod 6-6 efter full tid slutade till sist med rögleseger med 7-6. Rögle känns lite som en underdog i kvalserien och de ska bli mycket intressant att följa deras framfart.

Vilken kanal sänder Rögle-Växjö?

Matchen sänds kl. 19.00 på Viaplay.se och kostar 79 kr. Läs vårt test av Viaplay här.

Mora – Södertälje

Bäst odds just nu
1: 3,80 hos Unibet
x: 4,75 hos Expekt
2: 1,84 hos Betfair

Södertälje vann den så viktiga första matchen mot det andra topptippade laget Modo. Inte heller den matchen kunde avgöras under ordinarie matchtid utan det krävdes övertid även är. SSK vann till slut med 3-2 hemma i Södertälje, en seger som kan visa sig ha varit mycket värdefull framöver. Mora åkte på stryk mot Växjö i sin förra match och i en sån här kort och intensiv serie så kan man nog redan i detta tidiga skede räkna bort dalmasarna om det skulle bli förlust idag. Södertälje är av naturliga skäl storfavorit i den här matchen bör planenligt avgå med segern trots bortaplan.

Vilken kanal sänder Mora-Södertälje?

Matchen följer du enklast via högkvalitativ livestreaming på Viaplay.se, till en kostnad av 79 kronor. Missa inte vårt test av Viaplay.

Modo – Örebro

Bäst odds just nu
1: 1,37 hos Betfair
x: 5,80 hos Bet24
2: 7,65 hos Betfair

Två lag som båda förlorade sina respektive inledningsmatcher med förlust i sudden death. Modo har en tung press på sina axlar och måste, precis som fansen förväntar sig, vinna i kväll. Att redan nu släppa iväg Södertälje till ett fyrapoängsförsprång håller inte om de vill tillbaka till eliten. Trots att Örebro förlorade sin premiär så gjorde de i alla fall sex mål framåt, något som de kan ta med sig till kvällens match. Kan de fortsätta vara lika effektiva och samtidigt tajta till spelet i egen zon en aning så kan det här bli riktigt bra. Vi är dock ganska säkra på att Modo på bortaplan blir en alldeles för tuff uppgift för Örebro ikväll.

Vilken kanal sänder Modo-Örebro?

Matchen visas på Viasat Hockey och startar kl. 19.00. Saknar du Viasat-kanalerna kan du också se den direkt i din dator hos Viaplay.