Liverpool-Manchester United: Odds på stormötet i Premier League

Italienska stormöten i all ära – men det råder ingen tvekan om att helgens verkliga höjdpunkt är LiverpoolManchester United. Här finns alla ingredienser som krävs för en sevärd match och åtminstone jag kommer att bänka mig i tv-soffan – för det har vill man inte missa!

Bortalaget Manchester United är knappa oddsmässiga favoriter hos i princip samtliga spelbolag, men exempelvis Expekt ger i skrivande stund 2,70 gånger insatsen för både ettan och tvåan.

Liverpool-Manchester UnitedLiverpool har klättrat från som sämst en nittondeplacering upp till den sjätteplats där de befinner sig just nu. Inför förra veckans möte med West Ham så hade laget sex raka matcher utan förlust, men sviten sprack som bekant efter en klen insats. Frågan är om det var verkligheten som hann ikapp Liverpool eller om vi kan betrakta det som en tillfällig dipp?

Liverpools sjätteplacering innebär att de just nu innehar den sista europaplatsen. Det är hela åtta poäng upp till Tottenham på femteplatsen, men bakifrån jagar flera lag. Liverpool behöver verkligen poäng och i den situationen kan man tänka sig betydligt trevligare motståndare än Manchester United.

Det spekuleras just nu väldigt mycket i om Andy Carroll, Liverpools värvning från januarifönstret och ersättare för Fernando Torres, kommer att göra debut för sin nya klubb mot United. Kenny verkar förtegen och jag tror nog att vi får vänta ända tills de officiella startelvorna släppt för ett definitivt besked.

Manchester United har gått fram som ett ånglok i Premier League och har varit i serieledning ända sen den 16:e omgången och hemma på Old Trafford är de fortfarande obesegrade. Lagets båda förluster den här säsongen har kommit på bortaplan, senast mot Chelsea tidigare den här veckan. United har faktiskt vunnit mindre än en tredjedel av sina bortamatcher den här säsongen och hela 57 procent har slutat med ett oavgjort resultat.

I United saknas både Ferdinand (skadad) och Vidic (avstängd), vilket givetvis är betydande avbräck för Sir Alex, trots att truppen är bred. Ersätter Vidic i mittförsvaret gör med all säkerhet Wes Brown.

När lagen möttes i Premier League i höstas vann Manchester United med 3-2 efter sent avgörande (och hattrick) av Berbatov. Sedan dess har lagen mötts även i FA-cupen, en match som för övrigt också var Kenny Dalglishs premiärmatch som manager. Det var ingen rolig start han fick – redan efter två minuter gjorde Ryan Giggs 1-0 för United, ett resultat som stod sig hela matchen. Sa jag att Steven Gerrard fick rött kort också..?

LIVERPOOL-MANCHESTER UNITED

Bäst odds just nu
1: 2,80 hos Bet365
x: 3,25 hos Unibet
2: 2,70 hos Expekt

Vilken kanal sänder Liverpool-Manchester United?

Matchen börjar kl. 14.30 och visas på Viasat Fotboll och Viasat Sport HD. Du kan givetvis också se matchen via livestreaming hos Viaplay