Luleå-Skellefteå: Kan SAIK utjämna på bortais?

27 mars, 2011

”Slaget om Norrland” går vidare och det är Luleå som leder med 2-1 i matcher mot ärkerivalen Skellefteå. Matchserien är rekordjämn och samtliga tre matcher så här långt har avgjorts på övertid.

Hemmaplan brukar vara en viktig fördel i den här typen av matcher, men i den här matchserien kan man inte veta någonting säkert. Skellefteå kommer taggade efter segern senast och kanske kan finalvittringen ge dem den där lilla extra kraften som behövs för att besegra Luleå i deras egen borg? Hur som helst – det ska bli enormt spännande att se hur den här semifinalserien utvecklar sig. Drömmen om final lever i allra högsta grad för båda lagen.

Skellefteå tog en livsviktig seger på hemmaplan senast och en finalplats känns nu betydligt mer realistiskt. Om man lyckas besegra Luleå på bortais idag så är matchserien utjämnad, vilket skulle ge Skellefteå ett riktigt bra utgångsläge inför hemmamatchen på tisdag. Vi ska dock inte gå händelserna i förväg – nu är det dagens match som gäller.

Vi förväntar oss ännu en jämn match idag. Att det för fjärde gången i rad skulle krävas sudden death för att skilja lagen åt känns en smula osannolikt, men ingen skulle väl egentligen bli förvånad. Det här är två jämna lag – det torde den här semifinalserien ha bevisat.

Om vi tar en närmare titt på hur spelbolagen har oddssatt matchen så är det hemmalaget Luleå som är knappa favoriter. Ett spel på Luleå står i skrivande stund i 2,25 medan den som tror på Skellefteå (och tror rätt) kan kassera ut 2,80 gånger insatsen för tvåan.

LULEÅ-SKELLEFTEÅ

Bäst odds just nu
1: 2,40 hos Expekt
x: 4,23 hos Betfair
2: 2,80 hos Bwin

Vårt speltips: Som vi har varit inne på tidigare så bedömer vi de här två lagen som jämnstarka. Vi tänker därför lira tvåan av den enkla anledningen att den ger oss mest valuta för pengarna. Det kommer att vara tillfälligheter som avgör även den här matchen och vi hoppas att vi kan kassera ut 280 kr på vår satsade hundring lite senare i eftermiddag 😉

Vilken kanal sänder Luleå-Skellefteå?

Matchen, som startar kl. 16.00, visas på Canal+ Sport 1. Har du inte den kanalen kan du följa matchen direkt i din dator via högkvalitativ livestreaming hos Csports.se.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.