Luleå-Skellefteå: Kan SAIK utjämna på bortais?

”Slaget om Norrland” går vidare och det är Luleå som leder med 2-1 i matcher mot ärkerivalen Skellefteå. Matchserien är rekordjämn och samtliga tre matcher så här långt har avgjorts på övertid.

Hemmaplan brukar vara en viktig fördel i den här typen av matcher, men i den här matchserien kan man inte veta någonting säkert. Skellefteå kommer taggade efter segern senast och kanske kan finalvittringen ge dem den där lilla extra kraften som behövs för att besegra Luleå i deras egen borg? Hur som helst – det ska bli enormt spännande att se hur den här semifinalserien utvecklar sig. Drömmen om final lever i allra högsta grad för båda lagen.

Skellefteå tog en livsviktig seger på hemmaplan senast och en finalplats känns nu betydligt mer realistiskt. Om man lyckas besegra Luleå på bortais idag så är matchserien utjämnad, vilket skulle ge Skellefteå ett riktigt bra utgångsläge inför hemmamatchen på tisdag. Vi ska dock inte gå händelserna i förväg – nu är det dagens match som gäller.

Vi förväntar oss ännu en jämn match idag. Att det för fjärde gången i rad skulle krävas sudden death för att skilja lagen åt känns en smula osannolikt, men ingen skulle väl egentligen bli förvånad. Det här är två jämna lag – det torde den här semifinalserien ha bevisat.

Om vi tar en närmare titt på hur spelbolagen har oddssatt matchen så är det hemmalaget Luleå som är knappa favoriter. Ett spel på Luleå står i skrivande stund i 2,25 medan den som tror på Skellefteå (och tror rätt) kan kassera ut 2,80 gånger insatsen för tvåan.

LULEÅ-SKELLEFTEÅ

Bäst odds just nu
1: 2,40 hos Expekt
x: 4,23 hos Betfair
2: 2,80 hos Bwin

Vårt speltips: Som vi har varit inne på tidigare så bedömer vi de här två lagen som jämnstarka. Vi tänker därför lira tvåan av den enkla anledningen att den ger oss mest valuta för pengarna. Det kommer att vara tillfälligheter som avgör även den här matchen och vi hoppas att vi kan kassera ut 280 kr på vår satsade hundring lite senare i eftermiddag 😉

Vilken kanal sänder Luleå-Skellefteå?

Matchen, som startar kl. 16.00, visas på Canal+ Sport 1. Har du inte den kanalen kan du följa matchen direkt i din dator via högkvalitativ livestreaming hos Csports.se.