Luleå-Skellefteå: Odds på hatderbyt!

Luleå tog en mycket viktig bortaseger i det första mötet med Skellefteå. I kväll är det dags för semifinal 2, och nu är Skellefteå pressade att upprepa Luleås bedrift. Annars skaffar sig norrbottningarna ett stort, stort övertag i Slaget om Norrland.

Båda lagen spelade tuffa kvartsfinalserier som avgjordes först i sjunde matchen. Första mötet lagen emellan fortsatte på samma spår och matchen avgjordes, till Luleås fördel, på övertid. Många har förutspått en tuff matchserie och inledningen indikerar att det förmodligen också blir så. Vi förutspår ännu en tät match och blir inte ett dugg förvånade om även den andra semifinalen går till förlängning.

Det lär bli tryck på läktarna i Coop Arena i Luleå ikväll. Rivaliteten mellan klubbarna är stor och både hemmafansen och de tillresta Skellefteåanhängarna kommer att göra detta till en riktigt hockeyfest. Vi är mitt uppe i Slaget om Norrland – och det lär märkas ikväll!

Om vi tar en titt på oddsen så ser vi att hemmalaget Luleå är, förvisso knappa, men ändå tydliga favoriter hos spelbolagen. Ett spel på hemmalaget ger i skrivande stund omkring 2,25 gånger insatsen medan skellefteåseger under ordinarie matchtid ger lite knappt tre gånger pengarna. Som vanligt ger krysset bra betalt i hockey, och frågan är om inte det oavgjorda resultatet efter full tid får klassas som det bästa spelet i den här matchen. Håller du med? Lämna gärna en kommentar!

LULEÅ-SKELLEFTEÅ

Bäst odds just nu
1: 2,25 hos Expekt
x: 4,14 hos Betfair
2:  2,95 hos Betsson

Vilken kanal sänder Luleå-Skellefteå?

Matchen visas på Canal+ Sport 1 och börjar kl. 19.00. Har du inte Canal+ kan du givetvis följa matchen live på nätet. Surfa in på Csports.se! Kvällen andra match: AIK-Färjestad visas på TV4 Sport.

Redan i morgon blir det mera hockey, bland annat det högintressanta kvalseriemötet mellan Södertälje och Växjö Lakers. Givetvis är vi tillbaka då med en rapport inför matchen.

Läs också…