Mäkitalo: ”Carolina straffar Islanders”

Det är som sagt mycket hockey just nu. Kvalserien pågår parallellt med SM-slutspelet. Samtidigt spelas det kval till Hockeyallsvenskan och senare vår är det VM i tjeckiska Bratislava. I NHL börjar det dra ihop sig till slutspel och avslutningen lär bli högintressant, inte minst med tanke på sedinbrödernas kamp i toppen av poängligan.

Fredag betyder som ni vet vid det här laget att vår NHL-expert Thomas Mäkitalo levererar ett rykande färskt speltips från andra sidan Atlanten. Den här fredagen är inget undantag och idag har han tittat närmare på nattens match mellan Carolina och NY Islanders.

Carolina Hurricanes – New York Islanders

Speltips: Carolina vinner.
Odds: Rak etta ger 1,92 @ Nordicbet. Samma spel inklulusive OT/SO ger 1.58 @ Pinnacle

Carolina mot Islanders är kanske inte direkt någon match jag skulle stanna uppe för att se. I natt väljer jag själv att se Montreal mot Rangers men bästa spelvärdet tycker jag att vi hittar i matchen mellan just Carolina och New York Islanders.

Islanders har förlorat fem raka bortamatcher och nattens match är tredje raka på bortaplan och jag tror laget har slut bensin. Vanligtvis säger man att motivation slår klass men Carolina har både mer att spela för och ett betydligt bättre lag. Med elva matcher kvar av grundserien ligger Carolina två poäng från slutspel samtidigt som Islanders är helt avsågade i botten.

Carolina har visserligen inte heller imponerat och har endast fyra segrar på de tio senaste men tre av de har kommit på hemmaplan där man är starkare. Man har dessutom vunnit fyra raka mot Islanders och åtta av de tio senaste.

Dessutom har Islanders, som vanligt, nästan halva laget på skadelistan.