Modo-Växjö Lakers: Nyckelmatch i Kvalserien

Växjö verkar efter tre omgångar vara det lag som på allvar ska kunna utmana Södertälje och Modo om en av de två platserna i nästa säsongs elitserie. Lakers är obesegrade så här långt, och leder Kvalserien efter tre spelade omgångar.

Växjö har fram till idag bara stött på allsvenskt motstånd i Kvalserien, men nu är det dags för Lakers att bekänna färg. I kväll väntar alltså Modo på bortaplan och på fredag är det dags för match mot Södertälje. Om smålänningarna lyckas plocka poäng mot de här lagen, ja då ser det väldigt ljust ut inför fortsättningen av Kvalserien.

Givetvis är det inte bara för Växjö som det här är en nyckelmatch. Modo ligger just nu trea, och är idagsläget alltså ett allsvenskt lag nästa säsong. Det är av yttersta vikt att Modo inte låter poängglappet upp till elitserieplatserna bli för stort, för varken Södertälje eller Växjö lär tappa speciellt många poäng mot de exallsvenska lagen.

Modo spelar Kvalserien med stor press på sig. Allt annat än nytt elitkontrakt kommer att betraktas som ett stort fiasko. Växjö har skaffat sig ett litet, litet övertag på Modo och idag måste Challe Berglunds manskap visa vem det är som bestämmer – annars är risken överhängande att Lakers snöpligt kniper den där platsen i Elitserien som var vikt åt Modo.

Hur bra är hockeyallsvenskan?

Historien har lärt oss att det i slutändan ofta blir lagen från Elitserien som kniper topplaceringarna i kvalserien. De kommer från en bättre liga och har ett högre tempo i kroppen.

Jag har hört flera experter tala sig varma för årets upplaga av hockeyallsvenskan och de har hävdat att det är mycket god kvalitet på serien. Förra årets elitserienykomlingar AIK klarade ju sig till slutspel, även om inledningen på serien var mycket jobbig för Gnaget. Flera allsvenska spelare som värvats till elitserielag har också gjort bra ifrån sig. I kväll och på torsdag får vi ett riktigt bra kvitto på hur bra hockeyallsvenskan egentligen är när seriesegraren möter bottenskiktet i elitserien. Det ska bli mycket spännande att se och vi följer Växjö Lakers framfart med stort intresse.

MODO-VÄXJÖ

Bäst odds just nu
1: 1,55 hos Bet24
x: 5,28 hos Betfair
2: 5,50 hos Unibet

Vårt speltips: Växjö har inte stött på elitseriemotstånd än i Kvalserien och det är därför väldigt svårbedömt. Modo bör vara ett starkare lag över tre perioder och framför allt bör de ha ett högre matchtempo i kroppen. Efter en titt på oddsen, så är det dock självklart för oss att det är tvåan som är det bästa spelet. Växjö kan med rätt start rubba Modo, trots bortaplan. Var medveten om risken och se det som en chansning – men 5,50 gånger pengarna skulle inte sitta fel på en onsdagskväll 😉

Vilken kanal sänder Modo-Växjö?

Matchen startar kl. 19.00 ochvisas på Viasat Hockey. Du kan också se den via högkvalitativ livestreaming på Viaplay.se.