Modo-Växjö Lakers: Nyckelmatch i Kvalserien

23 mars, 2011

Växjö verkar efter tre omgångar vara det lag som på allvar ska kunna utmana Södertälje och Modo om en av de två platserna i nästa säsongs elitserie. Lakers är obesegrade så här långt, och leder Kvalserien efter tre spelade omgångar.

Växjö har fram till idag bara stött på allsvenskt motstånd i Kvalserien, men nu är det dags för Lakers att bekänna färg. I kväll väntar alltså Modo på bortaplan och på fredag är det dags för match mot Södertälje. Om smålänningarna lyckas plocka poäng mot de här lagen, ja då ser det väldigt ljust ut inför fortsättningen av Kvalserien.

Givetvis är det inte bara för Växjö som det här är en nyckelmatch. Modo ligger just nu trea, och är idagsläget alltså ett allsvenskt lag nästa säsong. Det är av yttersta vikt att Modo inte låter poängglappet upp till elitserieplatserna bli för stort, för varken Södertälje eller Växjö lär tappa speciellt många poäng mot de exallsvenska lagen.

Modo spelar Kvalserien med stor press på sig. Allt annat än nytt elitkontrakt kommer att betraktas som ett stort fiasko. Växjö har skaffat sig ett litet, litet övertag på Modo och idag måste Challe Berglunds manskap visa vem det är som bestämmer – annars är risken överhängande att Lakers snöpligt kniper den där platsen i Elitserien som var vikt åt Modo.

Hur bra är hockeyallsvenskan?

Historien har lärt oss att det i slutändan ofta blir lagen från Elitserien som kniper topplaceringarna i kvalserien. De kommer från en bättre liga och har ett högre tempo i kroppen.

Jag har hört flera experter tala sig varma för årets upplaga av hockeyallsvenskan och de har hävdat att det är mycket god kvalitet på serien. Förra årets elitserienykomlingar AIK klarade ju sig till slutspel, även om inledningen på serien var mycket jobbig för Gnaget. Flera allsvenska spelare som värvats till elitserielag har också gjort bra ifrån sig. I kväll och på torsdag får vi ett riktigt bra kvitto på hur bra hockeyallsvenskan egentligen är när seriesegraren möter bottenskiktet i elitserien. Det ska bli mycket spännande att se och vi följer Växjö Lakers framfart med stort intresse.

MODO-VÄXJÖ

Bäst odds just nu
1: 1,55 hos Bet24
x: 5,28 hos Betfair
2: 5,50 hos Unibet

Vårt speltips: Växjö har inte stött på elitseriemotstånd än i Kvalserien och det är därför väldigt svårbedömt. Modo bör vara ett starkare lag över tre perioder och framför allt bör de ha ett högre matchtempo i kroppen. Efter en titt på oddsen, så är det dock självklart för oss att det är tvåan som är det bästa spelet. Växjö kan med rätt start rubba Modo, trots bortaplan. Var medveten om risken och se det som en chansning – men 5,50 gånger pengarna skulle inte sitta fel på en onsdagskväll 😉

Vilken kanal sänder Modo-Växjö?

Matchen startar kl. 19.00 ochvisas på Viasat Hockey. Du kan också se den via högkvalitativ livestreaming på Viaplay.se.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.