Odds på kvalseriedramatiken!

Kvalserien har bara spelat tre omgångar men redan utkristalliserar sig ett klart mönster. Det ser ut som om detta kommer att bli en uppgörelse mellan tre lag; de forna elitserielagen Södertälje och Modo gör tillsammans med Hockeyallsvenskans seriesegrare Växjö upp om de två biljetterna till svensk hockeys finrum.

Kvällens matcher är Modo-Växjö, Örebro-Södertälje och Rögle-Mora.

Örebro-Södertälje

Bäst odds just nu
1: 4,25 hos Bet365
x: 4,90 hos Betfair
2: 1,70 hos Betfair

Örebro har ett poäng efter tre omgångar och det håller naturligtvis inte om man vill kriga om en plats i elitserien. Laget har dessutom släppt in hela 17 mål, vilket så klart är anledningen till att poängskörden har blivit så pass dålig. Örebro är borta från racet och får nu spela för äran de sista sju matcherna – för att plocka in sju poäng på Södertälje som just nu har den sista elitserieplatsen är inte det minsta realistiskt.

Södertälje däremot är med i racet i allra högsta grad. Den inledande sudden-segern mot Modo har gett SSK ett perfekt slagläge och eftersom Växjö och Modo möts i kväll så finns alla förutsättningar för att ytterligare förbättra den positionen i afton. Vi tror att Södertälje kommer att spela elitseriehockey nästa säsong!

Vilken kanal sänder Örebro-Södertälje?

Matchen ser du direkt i din dator på Viaplay.se, från kl. 19.00.

Rögle-Mora

Bäst odds just nu
1: 1,86 hos Betfair
x: 4,70 hos Unibet
2: 3,60 hos Betsson

Om Rögle vinner under ordinarie matchtid ikväll, så finns det en liten, liten chans för skåningarna att haka på Kvalseriens topptrio. Sannolikheten för att de ska nå ända fram är dock som vi bedömer det ganska liten. De måste i princip vinna allt som är kvar.

Mora fick kvala för att ta sig till Kvalserien och väl där har det inte gått speciellt bra för laget som för bara några säsonger sedan spelade i Elitserien. Inga poäng så här långt och målskillnaden 2-14 innebär som ni förstår att Mora kan betrakta den återstående delen av Kvalserien som träningsmatcher. Tåget har gått för länge sedan.

Vilken kanal sänder Rögle-Mora?

Du kan följa matchen via livestreaming hos Viaplay.se med start kl. 19.00.

Modo-Växjö

Se separat artikel om Modo-Växjö.

Tabell, Kvalserien

1 Växjö       3  3  0  0  0  11-4     9
2 Södertälje  3  2  0  1  0  15-5     8
---------------------------------------
3 Modo        3  2  0  0  1  11-6     7
4 Rögle       3  0  2  1  0  10-14    2
5 Örebro      3  0  2  0  1  11-17    1
6 Mora        3  0  3  0  0   2-14    0