Sevilla-Barcelona: Odds på sena la Liga-matchen

Barcelona leder la Liga fyra poäng före Real Madrid. De har dock en match mindre spelad och kan alltså återställa avståndet till sju poäng redan i kväll. För motståndet står Sevilla, som just nu ligger på en åttondeplats i Primera Division.

Barcelona har under perioder den här säsongen radat upp storsegrar. 5-0, 5-1 och ni minns säkert matchen mot Henok Goitoms Almeria som slutade hela 8-0 i Barcas favör. De senaste matcherna har dock segermarginalerna normaliserats en aning och två raka matcher (Valencia och  Zaragoza) har slutat med 1-0-seger för katalanerna.

Senaste matchen Barcelona spelade var mot Arsenal i Champions League. Trots viss hjälp av en tveksam utvisning på Van Persie, så visade Barcelona vilket spelskickligt och effektiv lag man är när man spelar som bäst. Trots att Arsenal också är ett spelande lag som egentligen gillar att ha mycket boll så hade hemmalaget ett bollinehav på ca 65 procent. Matchen slutade 3-1 efter mål av i tur och ordning Messi, Xavi och Messi igen…

Om man ska gräva ner sig i statistiken så är det väldigt lätt att hitta argument för en bortaseger. Ja, egentligen allt talar för att Barcelona ska vinna det här. Här kommer några nedslag ur statistikdatabasen…

  • Barca är ligans bästa bortalag med 12 vinster, en oavgjord och ingen förlust.
  • Barcelona har gjort 41 mål på 13 bortamatcher, alltså ett helt sanslöst snitt på över tre mål per match.
  • På bortaplan har Barca släppt in fem mål på tretton matcher, alltså ett helt sanslöst snitt på under 0,5 mål per match 😉
  • Barcelonas målskillnad är +65. Motsvarande siffra för Sevilla är -1…
  • Sevillas stora stjärna Luis Fabiano har lämnat klubben med omedelbar verkan. Brassen har återvänt till Brasilien för spel i Sau Paulo.

För att balansera upp bilden en aning så måste vi framhålla att det inte är något hobbygäng som Barca möter. Sevilla är normalt sett ett lag som slåss med Valencia om ”titeln” Spaniens tredje bästa lag. De har  fyra raka hemmamatcher utan förlust och målskillnaden 8-1. I förra matchen, borta mot Athletic Bilbao blev det dock en 2-0-förlust efter att hemmalaget gjort det avgörande målet i matchen absoluta slutskede.

SEVILLA-BARCELONA

Bäst odds just nu
1: 7,80 hos Bet24
x: 5,05 hos Pinnacle
2:  1,40 hos Bet356

Vilken kanal sänder Sevilla-Barcelona?

Matchen börjar kl. 21.00 och visas på Canal+ Sport1. Om du är eller blir kund hos Bet365, kan du se matchen via livestreaming på bet365.com. Nya kunder får dessutom 1000 kr i bonus på sin första insättning.