Shakhtar Donetsk-Roma: Odds och speltips!

8 mars, 2011

Lite (eller ganska mycket faktiskt…) i skuggan av tisdagens huvudnummer Barcelona-Arsenal så ska ytterligare en åttondelsfinal avgöras. Shakhtar Donetsk tar sig an Roma hemma i Ukraina och det är hemmalaget som är oddsmässiga favoriter.

Shakhtar Donetsk har skaffat sig ett ypperligt läge att ta sig vidare till kvartsfinal i Champions League efter 3-2 vinsten på bortaplan mot Roma. Det innebär i praktiken att de har råd att förlora med ett måls marginal och ändå knipa kvartsfinalplatsen. Om Shakhtar gör mål så måste Roma göra tre, vilket naturligtvis blir otroligt svårt. Romas chans ligger i att hålla tätt bakåt, för så fort de får ett mål i baken så är det i princip kört. Lyckas italienarna göra matchens första mål så lever hoppet om en plats i kvartsfinalerna för Totti och company.

Laget med den omöjliga stavningen överraskade nog många när de bortaslog Roma i den första åttondelsfinalen, men faktum är att de flera gånger har visat att de är ett lag som hör hemma i den europeiska toppen. Matchen lär avgöras i åtskilliga minusgrader, något som knappast gynnar Roma, med som hemmalaget förmodligen är väldigt vana vid.

SHAKHTAR DONETSK-ROMA

Bäst odds just nu
1: 1,95 hos Expekt
x: 3,60 hos Unibet
2: 4,00 hos Bet365 (1000 kr i insättningsbonus till nya kunder)

Vårt speltips: Roma måste satsa framåt för att ha någon som helst chans till avancemang. Även om de gör första målet så måste de fortsätta att pumpa på framåt. Detta tror vi kan skapa precis de ytor som Shakhtar behöver. Vi tror faktiskt på ett kryss i matchen (typ 1-1), med reservation för om ukrainarna gör ett tidigt mål. Då finns en överhängade risk att luften går ur Roma och att siffrorna rinner iväg. Kanske kan ett överspel testas?

Vilken kanal sänder Shakhtar Donetsk-Roma

Matchen visas på TV10 och startar kl. 20.45. Du kan också se den via gratis livestreaming hos Bet24

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.