Shakhtar Donetsk-Roma: Odds och speltips!

Lite (eller ganska mycket faktiskt…) i skuggan av tisdagens huvudnummer Barcelona-Arsenal så ska ytterligare en åttondelsfinal avgöras. Shakhtar Donetsk tar sig an Roma hemma i Ukraina och det är hemmalaget som är oddsmässiga favoriter.

Shakhtar Donetsk har skaffat sig ett ypperligt läge att ta sig vidare till kvartsfinal i Champions League efter 3-2 vinsten på bortaplan mot Roma. Det innebär i praktiken att de har råd att förlora med ett måls marginal och ändå knipa kvartsfinalplatsen. Om Shakhtar gör mål så måste Roma göra tre, vilket naturligtvis blir otroligt svårt. Romas chans ligger i att hålla tätt bakåt, för så fort de får ett mål i baken så är det i princip kört. Lyckas italienarna göra matchens första mål så lever hoppet om en plats i kvartsfinalerna för Totti och company.

Laget med den omöjliga stavningen överraskade nog många när de bortaslog Roma i den första åttondelsfinalen, men faktum är att de flera gånger har visat att de är ett lag som hör hemma i den europeiska toppen. Matchen lär avgöras i åtskilliga minusgrader, något som knappast gynnar Roma, med som hemmalaget förmodligen är väldigt vana vid.

SHAKHTAR DONETSK-ROMA

Bäst odds just nu
1: 1,95 hos Expekt
x: 3,60 hos Unibet
2: 4,00 hos Bet365 (1000 kr i insättningsbonus till nya kunder)

Vårt speltips: Roma måste satsa framåt för att ha någon som helst chans till avancemang. Även om de gör första målet så måste de fortsätta att pumpa på framåt. Detta tror vi kan skapa precis de ytor som Shakhtar behöver. Vi tror faktiskt på ett kryss i matchen (typ 1-1), med reservation för om ukrainarna gör ett tidigt mål. Då finns en överhängade risk att luften går ur Roma och att siffrorna rinner iväg. Kanske kan ett överspel testas?

Vilken kanal sänder Shakhtar Donetsk-Roma

Matchen visas på TV10 och startar kl. 20.45. Du kan också se den via gratis livestreaming hos Bet24