Skellefteå-Luleå: Odds på femte semifinalen

29 mars, 2011

Skellefteå och Luleå har spelat en närmast sjukligt jämn semifinalserie så här långt. Alla fyra matcherna har avgjorts i sudden death och lagen har vunnit två matcher vardera.

Luleå tog ledningen med 2-0 i matcher, men Skellefteå har nu tagit tillbaka initiativet genom två raka segrar. Om det skulle gå till en sjunde och avgörande kvartsfinal, vilket alla tror, så har SAIK fördel av hemmaplan där på grund av en högre placering i grundserien.

Vi förväntar oss att den här matchen, precis som de fyra tidigare kommer att präglas av kamp från de båda norrlandslagen. Ingen bjuder på något och det blir ytterst fattigt med klara målchanser. Slumpen eller ett individuellt misstag blir med all sannolikhet avgörande även i kväll.

Förra matchen bjöd på osannolik dramatik. Skellefteå tog ledningen sent i den tredje perioden efter ett mycket märkligt mål. Pucken tog på domaren Thomas Anderson skridsko och friställde skellefteåspelaren Christian Söderström som ganska enkelt kunde slå in pucken bakom Anders Nilsson i luleåkassen.

Med bara sekunder kvar av matchen fick Luleå chansen att spela i numerärt överläge. Norrbottningarna tog då ut målvakten och satsade allt på ett kort – en satsning som höll på att sluta illa. Skellefteå la pucken mot tom kasse, men den tog i stolpen. Bara sekunder senare kvitterade Luleå till 1-1 efter en tilltrasslad situation framför Skellefteås mål. Många trodde att det efter den avslutningen skulle vara fördel Luleå i förlängningen. Det var det också till en början, men redan efter knappt fem minuter kunde Skellefteå avgöra. Matchhjälte i sudden blev för andra matchen i rad Erik Forssell.

I kväll är det ny match i ”Slaget om Norrland” och kampen om finalplatsen fortsätter…

SKELLEFTEÅ-LULEÅ

Bäst odds just nu
1: 1,95 hos Expekt
x: 4,00 hos Bet24
2: 3,65 hos Unibet

Vårt speltips: Vi tittar på oddsen och tycker att 3,65 på Luleå är en smula för högt. Skellefteå må ha ett psykologiskt övertag efter två raka segrar, men samtidigt vet Luleå att de kan vinna i Skellefteå Kraft Arena. Vi testar tvåan med en inte allt för hög insats.

Vilken kanal sänder Skellefteå-Luleå?

Matchen visas på TV4 Sport och startar kl. 19.00. Det lär vara fullsatt på arenan, men det blir hård konkurrens om tv-publiken. Samtidigt spelar nämligen fotbollslandslaget EM-kvalmatch mot Moldavien.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.