Skellefteå-Luleå: Odds på femte semifinalen

Skellefteå och Luleå har spelat en närmast sjukligt jämn semifinalserie så här långt. Alla fyra matcherna har avgjorts i sudden death och lagen har vunnit två matcher vardera.

Luleå tog ledningen med 2-0 i matcher, men Skellefteå har nu tagit tillbaka initiativet genom två raka segrar. Om det skulle gå till en sjunde och avgörande kvartsfinal, vilket alla tror, så har SAIK fördel av hemmaplan där på grund av en högre placering i grundserien.

Vi förväntar oss att den här matchen, precis som de fyra tidigare kommer att präglas av kamp från de båda norrlandslagen. Ingen bjuder på något och det blir ytterst fattigt med klara målchanser. Slumpen eller ett individuellt misstag blir med all sannolikhet avgörande även i kväll.

Förra matchen bjöd på osannolik dramatik. Skellefteå tog ledningen sent i den tredje perioden efter ett mycket märkligt mål. Pucken tog på domaren Thomas Anderson skridsko och friställde skellefteåspelaren Christian Söderström som ganska enkelt kunde slå in pucken bakom Anders Nilsson i luleåkassen.

Med bara sekunder kvar av matchen fick Luleå chansen att spela i numerärt överläge. Norrbottningarna tog då ut målvakten och satsade allt på ett kort – en satsning som höll på att sluta illa. Skellefteå la pucken mot tom kasse, men den tog i stolpen. Bara sekunder senare kvitterade Luleå till 1-1 efter en tilltrasslad situation framför Skellefteås mål. Många trodde att det efter den avslutningen skulle vara fördel Luleå i förlängningen. Det var det också till en början, men redan efter knappt fem minuter kunde Skellefteå avgöra. Matchhjälte i sudden blev för andra matchen i rad Erik Forssell.

I kväll är det ny match i ”Slaget om Norrland” och kampen om finalplatsen fortsätter…

SKELLEFTEÅ-LULEÅ

Bäst odds just nu
1: 1,95 hos Expekt
x: 4,00 hos Bet24
2: 3,65 hos Unibet

Vårt speltips: Vi tittar på oddsen och tycker att 3,65 på Luleå är en smula för högt. Skellefteå må ha ett psykologiskt övertag efter två raka segrar, men samtidigt vet Luleå att de kan vinna i Skellefteå Kraft Arena. Vi testar tvåan med en inte allt för hög insats.

Vilken kanal sänder Skellefteå-Luleå?

Matchen visas på TV4 Sport och startar kl. 19.00. Det lär vara fullsatt på arenan, men det blir hård konkurrens om tv-publiken. Samtidigt spelar nämligen fotbollslandslaget EM-kvalmatch mot Moldavien.