Skellefteå-Luleå: Oddsen på ”Slaget om Norrland”

22 mars, 2011

Det blev till Skellefteå och Luleå som till slut tog platserna i semifinalen. Båda lagen har tuffa matchserier bakom sig och har bara fått vila ett par dagar sedan de dramatiska avgörandena av kvartsfinalerna. Nu gäller det för lagen att lägga allt sådant bakom sig och fokusera på den tuffa uppgift de nu står inför.

Luleå och Skellefteå är bittra rivaler och det här är ett prestigemöte av stora mått. Slaget om Norrland kan utveckla sig till en riktig klassiker och bli inte förvånad om även semifinalen avgörs först i en sjunde och direkt avgörande drabbning i Skellefteå.

Skellefteå slog ut Linköping efter att ha vunnit den avgörande matchen på hemmaplan med 3-2. De är också oddsmässiga favoriter att ta hem segern i den första semifinalen inför hemmapubliken i Skellefteå Kraft Arena. Och det lär bli tryck på läktarna – något som naturligtvis gynnar SAIK ikväll.

Luleå ledde med 3-0 i matcher och såg ut att gå mot en enkel seger i matchserien mot Djurgården. DIF reste sig dock och vann tre raka matcher innan Luleå, i sudden death, kunde avgöra i den sjunde och avgörande kvartsfinalen. En mycket spännande upplösning på en matchserie som hade allt! Att kunna ”kontra” i det psykologiska underläge de hade mot Djurgården var mycket imponerande och med stor säkerhet något som luleåspelarna tar med sig in på isen ikväll.

Skellefteå slutade på tredje plats i Elitserien och Luleå på fjärde. Under grundserien mötes de fem gånger. Luleå vann tre av dessa, varav en efter övertidsavgörande. Tre av matcherna slutade med hemmaseger och således drog bortalaget det längsta strået vid två tillfällen. Om vi går lite längre tillbaka i statistiken och tittar på de tre senaste årens möten så ser vi snart ett mönster. Hela 11 av 15 möten lagen emellan har slutat med hemmaseger.

SKELLEFTEÅ-LULEÅ

Bäst odds just nu
1: 2,00 hos Bet365
x: 4,10 hos Unibet
2: 3,30 hos Betsson

Vårt speltips: Lagen är som vi ser det helt jämna. Vi tror att hemmaplan fäller avgörandet ikväll, men den försiktige bör gardera med krysset.

Vilken kanal sänder Skellefteå-Luleå?

Matchen visas på TV4 Sport med nedsläpp kl. 19.00. Du kan också se matchen direkt i din dator via livestreaming på Csports.se.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.