Skellefteå-Luleå: Oddsen på ”Slaget om Norrland”

Det blev till Skellefteå och Luleå som till slut tog platserna i semifinalen. Båda lagen har tuffa matchserier bakom sig och har bara fått vila ett par dagar sedan de dramatiska avgörandena av kvartsfinalerna. Nu gäller det för lagen att lägga allt sådant bakom sig och fokusera på den tuffa uppgift de nu står inför.

Luleå och Skellefteå är bittra rivaler och det här är ett prestigemöte av stora mått. Slaget om Norrland kan utveckla sig till en riktig klassiker och bli inte förvånad om även semifinalen avgörs först i en sjunde och direkt avgörande drabbning i Skellefteå.

Skellefteå slog ut Linköping efter att ha vunnit den avgörande matchen på hemmaplan med 3-2. De är också oddsmässiga favoriter att ta hem segern i den första semifinalen inför hemmapubliken i Skellefteå Kraft Arena. Och det lär bli tryck på läktarna – något som naturligtvis gynnar SAIK ikväll.

Luleå ledde med 3-0 i matcher och såg ut att gå mot en enkel seger i matchserien mot Djurgården. DIF reste sig dock och vann tre raka matcher innan Luleå, i sudden death, kunde avgöra i den sjunde och avgörande kvartsfinalen. En mycket spännande upplösning på en matchserie som hade allt! Att kunna ”kontra” i det psykologiska underläge de hade mot Djurgården var mycket imponerande och med stor säkerhet något som luleåspelarna tar med sig in på isen ikväll.

Skellefteå slutade på tredje plats i Elitserien och Luleå på fjärde. Under grundserien mötes de fem gånger. Luleå vann tre av dessa, varav en efter övertidsavgörande. Tre av matcherna slutade med hemmaseger och således drog bortalaget det längsta strået vid två tillfällen. Om vi går lite längre tillbaka i statistiken och tittar på de tre senaste årens möten så ser vi snart ett mönster. Hela 11 av 15 möten lagen emellan har slutat med hemmaseger.

SKELLEFTEÅ-LULEÅ

Bäst odds just nu
1: 2,00 hos Bet365
x: 4,10 hos Unibet
2: 3,30 hos Betsson

Vårt speltips: Lagen är som vi ser det helt jämna. Vi tror att hemmaplan fäller avgörandet ikväll, men den försiktige bör gardera med krysset.

Vilken kanal sänder Skellefteå-Luleå?

Matchen visas på TV4 Sport med nedsläpp kl. 19.00. Du kan också se matchen direkt i din dator via livestreaming på Csports.se.