Skellefteå-Luleå: Tredje fighten i ”Slaget om Norrland”

Många anade att norrlandsderbyt Skellefteå-Luleå skulle bli en jämn historia – och det har det mycket riktigt blivit. Båda matcherna så här långt har avgjorts på övertid. Det är dock Luleå som har visat sig vara det starkare laget i sudden death och leder matchserien med 2-0 i matcher.

I eftermiddag är det alltså dags för den tredje semifinalen i Slaget om Norrland. För Skellefteå är dagens måte en måstematch och Luleå har ett gyllene läge att ta ett järngrepp om finalplatsen.

Båda matcherna i semifinalserien mellan Skellefteå och Luleå har slutat 3-3 efter full tid. Det här visar hur jämna lagen är och även hur svårtippade de här matcherna är. Det har varit, och kommer förmodligen även idag vara, tillfälligheter som avgör matchen.

Luleå har redan Skellefteå nere i brygga och kan senare idag ytterligare förstärka sitt överläge. Att vinna två raka matcher efter avgörande på övertid ger naturligtvis en ordentlig boost för självförtroendet, något som Luleå har med sig ut på isen ikväll. All press ligger på hemmalaget Skellefteå och Luleå kan koncentrera sig på att spel sitt spel .Räkna också med att Luleå lär försöka trissa övertända hemmaspelare och jag gissar att vi får se en hel del utvisningminuter…

Även om man måste förlora fyra matcher för att bli utslagen ur slutspelet så känns det som att Skellefteå idag spelar med kniven mot strupen. Att vända ett 0-3-underläge är otroligt tufft och möter man dessutom ett lag av Luleås kaliber så blir det i princip en omöjlig uppgift. SAIK måste alltså vinna i kväll inför sin hemmapublik – annars är risken överhängande att uppförsbacken blir allt för brant för Skellefteå.

Spelbolagen håller Skellefteå som oddsmässiga favoriter i dagens match och historiskt sett är det också hemmalaget som brukar gå segrande ur striden när de här två lagen möts. Båda lagen har bra tryck i sin hemmaarena och framför allt när de bittra rivalerna kommer på besök så brukar fansen sluta upp i stora mängder.

SKELLEFTEÅ-LULEÅ

Bäst odds just nu
1: 2,00 hos Bet365
x: 4,15 hos Bet24
2: 3,40 hos Bet24

Vilken kanal sänder Skellefteå-Luleå?

Matchen visas på TV4 och startar kl. 15.00.