Södertälje-Modo: Nu börjar kvalserien!

Kvalserien är en mardröm för lagen som kommer från Elitserien. Om de vinner kommer ingen att höja på ögonbrynen, men om de misslyckas så kommer de att sågas vid fotknölarna. Lagen som kommer från Allsvenskan har absolut inget att förlora. Ingen räknar egentligen med att de ska kunna rå på ”jättarna” från hockeyns finrum, och de kan ändå summera en lyckad säsong – oavsett utgång i kvalserien. Trots detta är det vanligast att det blir lagen från Elitserien som kniper topplaceringarna och lagen från Allsvenskan får finna sig i att ytterligare ett år drömma om dagen då elitseriedrömmen blir verklighet.

Mora, Modo, Södertälje, Rögle, Växjö och Örebro är lagen som ska göra upp om två platser i nästa års elitserie. Lagen ska mötas hemma och borta och det ska verkligen bli intressant och se hur lagen som kommer från Allsvenskan kan hävda sig mot lagen som har elitserietempo i kroppen.

Finns det då några utmanare? Ja, Växjö vann Allsvenskan och kan med rätt start nå ända fram. Laget har spelat kvalserie förr och vet vad som krävs för att rå på jättarna. Växjö Lakers måste dock prestera på den absoluta toppen av sin förmåga för att slå sig in bland de två främsta i kvalserien, inte bara mot Södertälje och Modo – utan även i resterande matcher.

Mora knep den sista platsen i kvalserien genom ett förkval mot bland annat Leksand. De har visat god form och kan säkert skrälla i enstaka matcher, men det är föga troligt att de når så långt att de på allvar kan utmana om en elitserieplats. Detsamma gäller för övriga lag som kommer ”underifrån” – de kan säkert kriga till sig något enstaka poäng mot jättarna, men det krävs väldigt mycket för att nå Elitserien. 2-3 matcher av de 10 som ska spelas kan du ha råd att förlora – inte mer.

Modo och Södertälje är favoriter hos spelbolagen till att knipa de två elitserieplatserna. Alla övriga lag ger 4-5 gånger insatsen om de skulle slå sig in bland de två främsta och peta ner något av den här säsongens elitserielag i Allsvenskan.

Går laget till Elitserien?

Modo Hockey   1.40
Södertälje   1.64
Rögle      4.00
Växjö Lakers  4.00
Mora IK     4.00
Örebro     4.75

Oddsen kommer från Bet365, som just nu ger alla nya kunder 1000 kr i insättningsbonus.

Kvällens matcher i Kvalserien

Södertälje-Modo
Växjö-Mora
Örebro-Rögle

Samtliga matcher startar kl. 18.00 och Modo-Södertälje visas på kanalen Viasat Hockey. Övriga matcher ser du via livestreaming på Viaplay.se.

Ikväll spelas även kvartsfinaler i SM-slutspelet: Djurgården-Luleå, Färjestad-Brynäs och Linköping-Skellefteå.