Södertälje-Växjö: Odds på toppmötet i Kvalserien

Vi närmar oss halvtid i Kvalserien och i kväll spelas den femte av de tio omgångar som ska avverkas innan vi vet vilka som tar de två platserna till Elitserien. Som det ser ut just nu så blir det här ett trekejsarslag mellan Södertälje, Modo och Växjö Lakers. Om Rögle vinner ikväll har även de en mikroskopisk chans att blanda sig i striden. I botten fajtas Örebro och Mora om att undvika sistaplatsen…

Det är en rolig och intensiv tid just nu i hockeysverige. Varannan dag är det SM-slutspel och varannan dag är det spel i Kvalserien, så hockeyälskaren kan verkligen passa på att njuta.

Södertälje – Växjö

Bäst odds just nu
1: 1,60 hos Bet365
x: 5,00 hos Bet24
2: 4,10 hos Unibet

Växjö svarade för en heroisk insats senast mot Modo och krigade till sig ett poäng genom att nå 0-0 efter full tid i Örnsköldsvik. Idag är det dags för nästa bortamatch för Lakers och frågan är om inte Södertälje är en än tuffare nöt att knäcka för Växjö. Södertälje gick i och med OT-segern mot Örebro i förra omgången upp i serieledning. Växjö är tvåa, men mycket talar för att de tappar den placeringen och glider ner under elitseriestrecket om det inte blir några poäng ikväll.

Vilken kanal sänder Södertälje-Växjö?

Matchen visas på TV10 och på Viasat Hockey, kl. 19.00. Som vanligt kan du också se den direkt i din dator på Viaplay.se.

Rögle – Modo

Bäst odds just nu
1: 3,90 hos Bet365
x: 5,00 hos Bet24
2: 1,70 hos Bwin

Rögle har ikväll sista chansen att haka på de tre topplagen i Kvalserien. Rögle slog tabelljumbon Mora senast och tände ett litet, litet hopp. Men blir det förlust mot Modo så går det sista tåget och SSK, Lakers och Modo får ensamma göra upp om elitserieplatserna i den andra halvan av serien.

Modo har i kvällens match ett gyllene läge att klättra upp ovanför det ångestfyllda streck som utgör skillnaden mellan fiasko och succé. Antingen SSK eller Växjö kommer att tappa poäng ikväll, vilket för Modos del innebär att en trepoängare garanterat tar dem upp på elitserieplats med halva serien kvar att spela. Spontant känns det som att Modo kommer att fixa det. Sudden-segern mot Växjö var trots allt mycket viktig och ger precis den energi som behövs inför fortsättningen. Det känns också som om Modo kan spela lite mer utan press på bortaplan och vi tror på seger i Ängelholm senare idag.

Matchen startar kl. 19.00 och du följer den enklast på Viaplay.se.

Mora – Örebro

Bäst odds just nu
1: 2,35 hos Betfair
x: 4,35 hos Unibet
2: 2,50 hos Bet365

En match mellan två avsågade lag som inte har någonting att spela för. Jumbon Mora är så här långt helt utan poäng och läcker som ett såll bakåt. När de dessutom inte lyckas producera något framåt – ja, då vinner man inga matcher. Mora slåss i första hand för att spräcka nollan i poängkolumnen, men motivationen och kämpaglöden finns inte riktigt där av naturliga skäl. Mora är faktiskt, något otippat, favoriter hos spelbolagen i den här matchen. Vi tycker det är konstigt och tar tacksamt emot de 2,50 gånger insatsen som erbjuds för tvåan. Örebro har visserligen också släppt in väldigt många mål, men kompenserar det genom att göra något fler framåt.

Mora-Örebro startar kl. 19.00 och du ser den direkt i din dator på  Viaplay.se.

Tabell Kvalserien

Södertälje 4 2 0 2 0 18-7  10
Växjö   4 3 0 0 1 11-5  10
------------------------------------
Modo    4 2 0 1 1 12-6   9
Rögle   4 1 2 1 0 15-16  5
Örebro   4 0 2 0 2 13-20  2
Mora    4 0 4 0 0  4-19  0