Sverige-Moldavien: Odds och speltips på EM-kvalet

Sverige mot Moldavien. Det ska väl bara kunna sluta på ett sätt? Ja, vi får verkligen inte hoppas att Moldavien kan ställa till med någon obehaglig överraskning för vårt svenska landslag i kvällens EM-kvalmatch på Råsunda.

Sverige är av naturliga skäl storfavoriter hos spelbolagen och det är ingen som på allvar tror att Moldavien ska kunna utmana Sverige på hemmaplan.

Sverige har betydande avbräck i truppen och det kanske största är det ordinarie mittbacksparet Mellberg/Majstorovic som båda saknas. Nu tyder mycket på att det blir Andreas Grankvist och Mikael Antonsson som kommer att vara sista utposter för Sverige i kvällens match. Det här ska inte behöva betyda så mycket med tanke på dagens motstånd. Både Grankvist och Antonsson är kompetenta spelare som inte bör göra bort sig på den här nivån.

I anfallet kretsar mycket kring Zlatan Ibrahimovic som enligt honom själv är i toppform. Han har fått några dagars ofrivillig vila efter avstängningen i ligan och har kunnat fokusera helt på den här landskampen sedan dess. Han lär bilda anfallspar tillsammans med Johan Elmander och förhoppningsvis kan de båda spräcka Moldaviens nolla i ett relativt tidigt skede av matchen.

Moldavien då? Ja, vi har inte lagt någon större möda på att läsa in oss på dagens motståndare. De bör vara en munsbit om Sverige spelar på en anständig nivå och ska normalt inte kunna hota oss. Vi ska dock komma ihåg att de förlorade mot Holland med bara 1-o (i och för sig på hemmaplan).

Förbundskapten Erik Hamrén har uppgett att han har startelvan klar för sig, men vi får vänta på ett definitivt besked till kl. 14.oo då den officiella startuppställningen släpps.

Sverige-Moldavien, EM-kvalSVERIGE-MOLDAVIEN

Bäst odds just nu
1: 1,20 hos Unibet
x: 6,75 hos Bwin
2: 22,85 hos Betfair

Vårt speltips: Ja, det känns nästan lite överflödigt att komma med ett speltips på den här matchen. Vi är tämligen säkra på att Sverige kommer att gå segrande ur den här striden, men tycker inte att 1,20 är värt ett spel. Oddset på tvåan är visserligen attraktivt, men det är lite väl mycket ”pengarna i sjön” över en sådan chansning och vi rekommenderar i stället att du sätter en slant på något av Zlatan-spelen nedan.

Zlatan-oddsen

Gör Zlatan mål?
Odds från Bet365.com
Ja          1,66
Ja, matchens första 3,75
Ja, matchens sista  3,75
Ja, minst två    4,00
Ja, minst 3     13,00

Läget i gruppen

Holland är obesegrade och leder gruppen i överlägsen stil. VM-finalisterna från i somras har imponerat och det är nog bara att inse att de kommer att ta gruppsegern som innebär en direktplats till EM i Polen/Ukraina nästa sommar. Tvåa i gruppen ligger Ungern, sex poäng efter Holland och strax där bakom ligger Sverige och Moldavien som båda har sex poäng. Sverige har dock två matcher mindre spelade än Ungern och kan vid seger i kväll klättra upp till en andraplats i tabellen. I botten återfinns blåbärsnationen San Marino som efter fem matcher har den föga smickrande målskillnaden 0-29.

Holland    5 5 0 0 16-2  15
------------------------------------
Ungern     5 3 0 2 12-8  9
------------------------------------
Sverige    3 2 0 1  9-4  6
Moldavien   4 2 0 2  5-3  6
Finland    4 1 0 3 10-6  3
San Marino   5 0 0 5  0-29  0

Vilken kanal sänder Sverige-Moldavien?

Matchen visas på TV4 och startar kl. 19.00 på Råsunda.

Kvällens övriga EM-kvalmatcher

Förutom Sverige-Moldavien spelas det ytterligare EM-kvalmatcher och landskamper ikväll. Du kan se dem samtliga direkt i din dator via livestreaming på Bet365.com.

Tjeckien – Liechtenstein
Israel – Georgien
Turkiet – Österrike
Rumänien – Luxemburg
Estland – Serbien
Holland – Ungern
Belgien – Azerbadjan
Slovakien-Danmark
Litauen – Spanien
Nordirland – Slovenien
Ukraina-Italien
Portugal-Finland
Grekland-Polen