Spelkanalen testar: Viaplay

12 mars, 2011

Alldeles nyligen lanserade Viasat sin nya playtjänst Viaplay som ersätter gamla Viasat OnDemand. Vi har givetvis testat och som helhet är vi nöjda med den nya tjänsten.

Bild- och ljudkvaliteten är bra och vi körde utan problem i fullskärmsläge på den 24-tumsskärm vi använde i testet. I bland laggar livestreaming ganska mycket men under hela den matchen vi såg hade vi bara ett fåtal sekundlånga avbrott.

För att kunna använda tjänsten behöver du installera Silverlight, Microsofts programvara för strömmande video. Det är ett annorlunda val, då merparten av liknande lösningar idag är flash-baserade. Viasat har säkert goda skäl för detta, men jag är övertygad om att det blir en liten tröskel, framför allt för datorovana användare.

Vad kostar Viaplay?

Det finns tre olika paket att välja mellan, men om det är sporten man är ute efter så finns det dessvärre bara ett val – totalpaketet. Då får man å andra sidan även tillgång till Viaplays utbud att film och TV-serier. Paketet kostar 199 kr i månaden, men till skillnad från ett vanligt tv-abonnemang finns inga bindningstider.

Vill du köpa enstaka matcher så varierar priserna lite beroende på vad det är du vill se. En match från Premier League kostar till exempel 149 kr.

Viaplay

Viaplay får bra betyg i vårt test.

Klicka här för att testa Viaplay. Just nu ser du ett urval av film och Champions League-fotboll helt gratis!

Fotnot: I testet användes webbläsaren Google Chrome på Windows och en 8 mbit adsl-anslutning.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.