Spelkanalen testar: Viaplay

Alldeles nyligen lanserade Viasat sin nya playtjänst Viaplay som ersätter gamla Viasat OnDemand. Vi har givetvis testat och som helhet är vi nöjda med den nya tjänsten.

Bild- och ljudkvaliteten är bra och vi körde utan problem i fullskärmsläge på den 24-tumsskärm vi använde i testet. I bland laggar livestreaming ganska mycket men under hela den matchen vi såg hade vi bara ett fåtal sekundlånga avbrott.

För att kunna använda tjänsten behöver du installera Silverlight, Microsofts programvara för strömmande video. Det är ett annorlunda val, då merparten av liknande lösningar idag är flash-baserade. Viasat har säkert goda skäl för detta, men jag är övertygad om att det blir en liten tröskel, framför allt för datorovana användare.

Vad kostar Viaplay?

Det finns tre olika paket att välja mellan, men om det är sporten man är ute efter så finns det dessvärre bara ett val – totalpaketet. Då får man å andra sidan även tillgång till Viaplays utbud att film och TV-serier. Paketet kostar 199 kr i månaden, men till skillnad från ett vanligt tv-abonnemang finns inga bindningstider.

Vill du köpa enstaka matcher så varierar priserna lite beroende på vad det är du vill se. En match från Premier League kostar till exempel 149 kr.

Viaplay
Viaplay får bra betyg i vårt test.

Klicka här för att testa Viaplay. Just nu ser du ett urval av film och Champions League-fotboll helt gratis!

Fotnot: I testet användes webbläsaren Google Chrome på Windows och en 8 mbit adsl-anslutning.