Finns det garanterade vinster?

18 april, 2011

Många drömmer om att kunna leva på sitt spelande, men det är extremt få som lyckas med det. Man brukar säga att ca 90 procent av alla som spelar går med förlust på lång sikt. Men det finns faktiskt metoder man kan använda sig av för att vinna oavsett hur det går i matchen man spelat på. Det hela går ut på att hitta differenser i spelbolagens oddssättning och utnyttja dessa för att lägga riskfria spel. Det här kallas för arbitrage-betting eller surebets.

För att ni på ett enkelt och tydligt sätt ska förstå hur det här fungerar så ska vi i vanligt ordning försöka illustrera det hela med ett exempel. För att göra det hela så enkelt som möjligt så använder vi en tennismatch som exempel, där det bara finns två möjliga utfall.

Spelbolag X har följande odds på en match:

1: 3,40
2: 1,50

…medan spelbolag Y har följande odds:

1: 3,20
2: 1,62

Om du vill ha en garanterad vinst så kan du i exemplet ovan spela 700 kr på tvåan hos spelbolag Y och 300 kronor på ettan hos spelbolag X. Din totala insats är då alltså 1000 kronor. Om utfallet blir en tvåa så vinner du 1130 kr och om det blir en etta så vinner du 1020 kr. Du har då alltså en garanterad avkastning på 2 procent och i bästa fall en vinst på 13 procent.

Två procent kanske inte låter som någon monster-avkastning, men med tanke på att det inte föreligger någon risk så ska den inte förringas. Vilken bank ger dig två procents ränta över natten?

Exemplet ovan är givetvis applicerbart även på 1-x-2 spel, med den skillnaden att du får fördela din insats mellan tre olika spelbolag, vilken gör beräkningen en smula mer komplicerad. Men när du väl har förstått mekanismerna är det faktiskt inga större konstigheter.

För att slippa leta efter dessa oddsdifferenser som möjliggör arbitrage-spel manuellt så finns det speciella programvaror som kan hjälpa dig. Att använda programvaror som stöd i sitt spelande är inget unikt för spel på sport. Inom pokervärlden finns det en uppsjö av så kallade poker-program som hjälper dig att oddsberäkna dina händer och hålla koll på både ditt eget spelande och dina motspelares strategier.

Arbitrage används även flitigt inom valutahandel, där växlingskurser kan skilja mellan olika aktörer på marknaden. Att det finns skillnader i hur något värderas är en förutsättning för att att arbitragehandel ska kunna genomföras.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.