Barcelona-Shakhtar Dontesk: Nu är det slut på skrällarna!

Barcelona är hårt favorittippade. Inte bara i dagens möte med Shakhtar Donetsk utan även som slutsegrare i hela Champions League. En snabb titt på oddsen inför kvällen visar att tvåan just nu ger över 15 gånger pengarna vilken är en tydlig indikation på att ingen egentligen tror på något annat än seger för Barcelona.

Barcelona vet mycket väl att bortamatchen i Ukraina är en svår match. Därför lär de satsa på att avgöra den har kvartsfinalen redan ikväll. Som vanligt hemma på Camp Nou lär vi får se ett Barcelona som har ett väldigt högt bollinnehav (troligtvis uppemot 70 procent).

Troligen har Barcelona dödat den inhemska ligan i och med att Real Madrid överraskande förlorade sin match i helgen mot Sporting Gijon. Barca leder nu La Liga med åtta poäng och det återstår åtta matcher, inklusive el Clásico. Det innebär att allt mer fokus kan flyttas över till Champions League och några missöden ska inte behöva drabba Peps mannar i den här fasen av turneringen. I ligan har Barca gjort 82 mål på 30 matcher.

Shakhtar Donetsk leder ukrainska Premier League i överlägsen stil. På sin hemmaarena är de obesegrade och ner till Dynamo Kiev på andra plats skiljer det hela 11 poäng.

Shaktar Donetsk slog så sent som 2008 Barcelona på Nou Camp i Champions League. Matchen slutade 3-2 i Shakhtars favör, men jag vill minnas att det den gången handlade om en mer eller mindre betydelselös match i gruppspelsfasen. Rätta mig gärna i kommentarerna om jag har fel.

BARCELONA-SHAKHTAR DONETSK

Bäst odds just nu
1: 1,21 hos Nordicbet
x: 7,46 hos Betfair
2: 16,00 hos Unibet

Vårt speltips: Vi är ledsna, men vi kan inte bjuda på något skrälltips här. Vi är ganska övertygade om att Barcelona vinner det här och vi blir inte förvånade om det blir med några måls marginal. Oddset på den raka ettan lockar inte nämnvärt men vill du lira på matchen kanske du kan hitta ett bra handikappodds.

Vilken kanal sänder Barcelona-Shakhtar Donetsk?

Matchen sänds i TV10 med start kl. 20.45. Samtidigt visas Chelsea-Manchester United på Visasat Fotboll.