Champions League: Odds på Schalke 04-Inter

Inter ställde till det ordentligt för sig i hemmamötet mot Schalke 04 förra veckan.  Stryk med hela 2-5 inför sin egen hemmapublik sved nog mer än vi kan ana för interspelarna. Jag tror nämligen att de hade räknat med att utan större problem kunna avfärda Schalke på sin väg mot semifinal.

Schalke 04 är utan tvekan den här säsongens stora positiva överraskning i Champions League. Jag känner inte till någon som hade tippat att vi skulle få se dem i semifinal, vilket nu sannolikheten är stor för att vi får. Laget har den här säsongen gått riktigt bra i allt cupspel (CL och tyska cupen), medan det i ligan har gått riktigt knackigt. Laget ligger först på en niondeplats i Bundesliga.

Inter vann i lördags ligamatchen mot Chievo med 2-0, vilket lär ha varit välbehövligt för självförtroendet. Förra veckan var annars en ren katastrof för milanolaget som sannolikt spelade bort sig både från ligatiteln och möjligheterna att avancera vidare i Champions League. Jag ska inte säga att det är helt kört – men det ska till ett smärre mirakel för att Inter ska kunna plocka in det rejäla försprång som Schalke har skaffat sig. Om Inter får en kalasstart och låt oss säga leder med 2-0 i halvlek – ja, då lever hoppet. Gör Schalke mål så går ridån definitivt ner för Inter.

Oddsmässigt så är det i princip helt jämt mellan lagen – både ettan och tvåan står i skrivande stund i ca 2,60 gånger insatsen.

SCHALKE 04-INTER

Bäst odds just nu
1: 2,70 hos Unibet
x: 3,60 hos Bet365
2:  2,60 hos Unibet

Vilken kanal sänder Inter-Schalke?

Matchen startar kl. 20.45 och visas på TV10.

Förutsättningarna

Schalke har den stora fördelen att de har gjort fem mål på bortaplan. Det innebär att de har råd att förlora med 0-3 i kväll och ändå gå vidare till semifinal. Inter måste alltså vinna med fyra måls marginal. Om Schalke gör ett mål i matchen så måste Inter göra fem, vilket så klart inte kommer att hända.