Chelsea-Manchester United

Vi kommer att få ett engelskt lag i semifinal i Champions League. Det står klart eftersom Chelsea-Manchester United möts i kvällens första kvartsfinalmöte av två. Det lär dock stanna vid ett. Tottenham åkte ju som bekant på storstryk mot Real Madrid igår. Hemmalaget Chelsea är favorit hos spelbolagen, men vi förväntar oss en jämn kamp på Stamford Bridge.

Chelsea ligger fyra i Premier League och har sedan förlusten mot Liverpool fem raka matcher utan förlust. Genrepet mot Stoke slutade 1-1 och vi ser gång på gång att Champions League-lagen har stora problem i sista ligamatchen innan CL-fighterna.

På sina 14 hemmamatcher i ligan har Chelsea bara släppt in nio mål, med vilket man är bäst i Premier League. Framåt snittar man 2 mål per match hemma på Stamford Bridge.

Manchester United leder Premier League och mycket talar för att de kommer att knipa mästartiteln. Tvåan Arsenal har förvisso en match mindre spelad, men avståndet är just nu sju poäng.

Manchester United är troligtvis Europas bästa hemmalag. Man är obesegrade på Old Trafford och har tagit hela 43 poäng hemma i Manchester, ett resultat som inget annat lag kommer i närheten av. Men idag är det bortamatch och då är en imponerande hemmastatistik inget att luta sig emot. På bortaplan har United tagit fem segrar, hela åtta oavgjorda och tre förluster – ett inte fullt lika imponerande facit.

United genrepade mot West Ham och fick ett skönt formbesked från Wayne Rooney som svarade för ett äkta hattrick i den andra halvleken. Matchen slutade 4-2 efter att United vänt ett 0-2-underläge.

Lagen möttes så sent som den 1 mars, också då på Stamford Bridge. Chelsea var då det starkare laget och vann med 2-1 efter mål av David Luiz och Frank Lampard. Det kan ge en viss psykologiskt fördel ikväll, även om man nog inte ska dra för stora växlar av det.

CHELSEA-MANCHESTER UNITED

Bäst odds just nu
1: 2,15 hos Bet24
x: 3,25 hos Unibet
2: 3,90 hos Unbet

Vårt speltips: Det här känns på förhand som en klockren kryssmatch. Inget av lagen lär släppa till några ytor och risken för en tillknäppt tillställning är överhängande. Vi kommer att testa krysset som i skrivande stund ger oss en bra bit över tre gånger insatsen tillbaka.

Vilken kanal sänder Chelsea-Manchester United?

Matchen startar kl. 20.45 och visas på Viasat Fotboll.