El Clásico – odds på supermatchen

I kväll är det dags för el Clásico – matchen alla har talat om i veckor. Real Madrid och Barcelona drabbar samman i den första av fyra matcher på kort tid. Oddsmässigt är det otroligt jämnt mellan lagen och spelbolagen är faktiskt inte helt överens om vilka som egentligen är favoriter ikväll.

Barcelona och Real Madrid kommer att mötas hela fyra gånger de närmaste 18 dagarna. Förutom kvällens möte i la Liga (som väl egentligen är att betrakta som det riktiga el Clásico) ska de även mötas i finalen av Copa del Rey, samt två gånger i Champions League.

Barcelona leder ligan, åtta poäng före Real Madrid. Det innebär att de sannolikt kommer att ta hem ligan oavsett hur kvällens match slutar. Ett minimalt hopp kanske tänds för Real om det blir seger i kväll, men alla andra resultat gör att den spanska ligan är död för den här säsongen.

Real Madrid har släppt in 7 mål på 15 hemmamatcher den här säsongen. Det är alltså ett snitt på under 0,5 mål per match. Framåt har de gjort 46 mål vilket motsvarar ett snitt på över tre mål per match. Barcelona är obesegrade på bortaplan i årets upplaga av la Liga och har målskillnaden 43-6. Det här är siffror som visar hur pass dominanta de här två lagen är i spansk fotboll. Valecia som just nu är trea ligger 24 poäng efter ledande Barcelona…

Traditionens makt

Barcelona har vunnit fem raka el Clásico. Senaste gången Real Madrid vann var i maj 2008 då de besegrade Barca hemma på Santiago Bernabeu med hela 4-1. Sedan dess har det alltså blivit fem raka förluster – de tre senaste dessutom utan att göra mål. Förra mötet som spelades i november var ren och skär förnedring. Barcelona vann med hela 5-0 på Camp Nou, bland annat efter två mål av David Villa.

Att kvällens match är intressant behöver vi väl inte påpeka. Två av fotbollseuropas bästa lag drabbar samman i det kanske mest klassiska av alla fotbollsderbyn. Vi kan hitta massor av ”matcher i matchen” – Mourinho mot Pep, Messi mot Ronaldo, Cassilas mot Valdes o.s.v. Räkna med att hela fotbollsvärldens ögon kommer att vara riktade mot Santiago Bernabeu-stadion kl. 22.00 i kväll.

Om Real Madrid ska kunna rubba Barcelona så måste de först av allt få stopp på Lionel Messi. Den lille argentinaren är förvisso långt ifrån den enda stjärnan i Pep Guardiolas trupp, men han betyder otroligt mycket i anfallsspelet. Han är dessutom den som med fantastiska individuella prestationer kan avgöra matcher och skapa lägen utifrån alla tänkbara situationer.

Oddsen då?

De flesta spelbolagen håller bortalaget Barcelona som knapp favorit, men det går även att hitta exempel på det omvända. Ettan står som bäst i 2,75, medan du för ett spel på Barca i skrivande stund får som högst 2,50.

REAL MADRID-BARCELONA

Bäst odds just nu
1: 2,75 hos Unibet
x: 3,80 hos Bet24
2: 2,50 hos Expekt

Vilken kanal sänder el Clásico?

Matchen visas på Canal+ Sport 1 med start kl. 22.00. Du kan även följa den via livestreaming hos Bet365.com. Nya kunder får dessutom 1000 kr i bonus.

Klicka här för att registrera dig och få tillgång till kvällens livestreaming.