Färjestad-Skellefteå: Blir det guld för FBK redan ikväll?

Färjestad har i och med vinsten i Skellefteå senast skaffat sig ett gyllene läge att ta SM-guld. Man har nu tre chanser på sig att ta den där fjärde segern som betyder att Karlstad ännu en gång får hylla sitt hockeylag som det bästa i Sverige. Mycket talar för att det sker redan i kväll.

Skellefteå gjorde en bra match senaste och var egentligen det bättre laget om man ser till hela matchen. Färjestad kvitterade dock den 1-0 ledning som SAIK skaffade sig och kunde sedan avgöra snabbt i sudden. Endast 36 sekunder in i den fjärde perioden satte FBK:s Mikael Johansson det matchvinnande målet.

Färjestad har fortfarande inte förlorat på hemmaplan i det här slutspelet. Totalt i slutspelet har Färjestad vunnit elva matcher och bara förlorat två, vilket är en väldigt imponerande statistik. Givetvis vill Färjestad hemskt gärna avgöra inför sin hemmapublik  i Löfbergs Lila Arena och min känsla säger mig att det också kommer att bli så.

Färjestad är storfavoriter hos spelbolagen och ett spel på Skellefteåseger under ordinarie match tid står för närvarande i en bra bit över fyra gånger insatsen. Om du tror att vi för tredje gången under den här matchserien får uppleva ett avgörande på övertid så kan du lira krysset till som bäst 4,25. Favoritseger för Färjestad betalar ca 1,75 gånger pengarna.

FÄRJESTAD-SKELLEFTEÅ

Bäst odds just nu
1: 1,76 hos Bet365
x: 4,42 hos Betfair
2: 4,25 hos Bet365

Vårt speltips: Skellefteås chans i den här finalserien var att vinna sina hemmamatcher. Nu har den ”matchplanen” spruckit och jag tror att vi får se säsongens sista hockeymatch i Karlstad ikväll. Allt annat vore en stor överraskning.

Vilken kanal sänder Färjestad-Skellefteå?

Matchens visas på TV4 och börjar kl. 19.00.