Färjestad-Skellefteå: Odds på första SM-finalen

I dag, lite i skuggan av Champions League, så spelas den första SM-finalen i hockey här hemma i Sverige. Färjestad möter Skellefteå och det är hemmalaget som är favorit hos spelbolagen.

Färjestad har haft en relativt enkel väg fram till finalen. Först seger med 4-1 mot Brynäs i kvartsfinalen och sedan fyra raka matcher mot AIK i semifinalen. Det har gett FBK några extra, välbehövliga, vilo- och träningsdagar jämfört med Skellefteå som har haft en allt annan än spikrak resa till den här finalserien.

Kvartsfinalserien mot Linköping avgjordes först i den sjunde och direkt avgörande matchen och semifinalen mot Luleå har redan gått till historien som en av de jämnaste genom tiderna. De fyra första matcherna avgjordes på övertid och Skellefteå kunde till slut avgöra och vinna matchserien med 4-2 i matcher.

Färjestad är som sagt oddsmässiga favoriter och går i skrivande stund att spela till ca två gånger insatsen, medan ett spel på Skellefteå ger strax över tre gånger pengarna.

FÄRJESTAD-SKELLEFTEÅ

Bäst odds just nu:
1: 2,10 hos Bet365
x: 4,23 hos Betfair
2: 3,30 hos Bwin

Vilken kanal sänder Färjestad-Skellefteå?

Matchen visas på TV4 och startar kl. 19.00. Du kan också följa den direkt i din dator på Csport.se.

Spelschema för finalserien

Precis som tidigare i slutspelet så blir det match varannan dag, förutom att en extra vilodag är inlagd inför match 4 och 6. En eventuell sjunde och avgörande SM-final kommer att spelas i Karlstad den 19 april.

5 april: Färjestad – Skellefteå
7 april: Skellefteå – Färjestad
9 april: Färjestad – Skellefteå
12 april: Skellefteå – Färjestad
14 april: Färjestad – Skellefteå
17 april: Skellefteå – Färjestad
19 april: Färjestad – Skellefteå